בראוניז שוקולד עם שברי שוקולד לבן
מעבר לעוגיות הבראוניז הנהדרות האלה שמגיעות במרקם פאדג' שנמס בפה, מאחורי המתכון הזה מסתתר סיפור מרגש על שתי בנות שרוצות לשמר את זיכרון הקונדיטוריה המשפחתית שנסגרה, באמצעות ספר מתכונים מרגש ומלא כל טוב
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עדי וחגית ברוכין הקימו את קונדיטוריה חגית בשנת 1985. הקונדיטוריה פעלה במשך 31 שנים במרכז המסחרי רמת אילן שבגבעת שמואל, והמאפים הביתיים שלה התפרסמו בקרב כל תושבי האיזור ומעבר להם. ילדי רמת אילן גדלו על המטעמים שלה, סטודנטים מהאוניברסיטה נפגשו בקביעות ללמוד עם קפה ועוגה, ובחנוכה פקדו אותה לקוחות מכל הארץ כדי לקנות את הסופגניות המיוחדות של עדי וחגית.
לאחרונה, התדרדר מצבו הבריאותי של עדי, והמשפחה נאלצה לסגור את הקונדיטוריה. מאז אותו יום, הוצפו בני משפחת ברוכין במכתבים מרגשים מלאים בבקשות ותחינות למתכונים המיוחדים שהיו חלק בלתי נפרד מחייהם של רבים כל כך. גם בשביל ליקי ורותם, הבנות של עדי וחגית, הקונדיטוריה הייתה מקום מיוחד מאוד - הריחות והטעמים ליוו אותן כל ילדותן, הן התרוצצו בה שעות עם סינר ומערוך, וכשגדלו עבדו בה שעות ארוכות. אחרי שראו את כל הפניות המרגשות, החליטו השתיים להרים את הכפפה, ולגרור למטבח את הוריהן, כדי לצאת משם עם ספר המתכונים השלם של קונדיטוריה חגית.
מעוניינים לתמוך בפרויקט? לחצו כאן
מרכיבים :
לתבנית סטנדטית לתנור (35*45)
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
210 גרם (כוס וחצי) קמח
300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר (רצוי 60% מוצקי קקאו)
5 ביצים גדולות (או 6 בינוניות)
375 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות (ניתן להחליף בשוקולד צ'יפס, אגוזים, צימוקים או כל תוספת אחרת)
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד בקערה את הסוכר והקמח.
2 ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את החמאה יחד עם השוקולד המריר, ומוסיפים את התערובת שהתקבלה לקערת הסוכר והקמח.
3 טורפים היטב את כל הביצים ומוסיפים לתערובת, ומיד אחריהן מוסיפים גם את השוקולד הלבן.
4 מערבבים יחד רק עד שהתערובת אחידה, ומשטחים אותה על תבנית משומנת.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (לא טורבו) כ-18 דקות.
6 מוציאים את התבנית מהתנור בדיוק בשלב בו העיסה התייצבה, אך עדיין לא התייבשה (חשוב מאוד לא לאפות יותר מדי כדי שהבראוניז יישארו עסיסיים).
7 מקררים את התבנית בטמפרטורת החדר, חותכים לריבועים ומגישים.
לתמיכה בפרויקט מימון ההמונים של ספר המתכונים של חגית