אוכל
צילום׃ iStock

עוגת חמאה, צימוקים ותפוזים

עוגה מרעננת ומתוקה

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 21/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2/3 כוס צימוקים כהים
300 גרם קמח תופח
250 גרם חמאה
250 גרם סוכר. טחון מעט בבלנדר או מעבד מזון
4 ביצים גדולות
מיץ מ- 2 תפוזים (אפשר גם מעט קליפה מגוררת)
מרגרינה לשימון התבנית
אבקת סוכר לאיבוק

אופן ההכנה:

1 שמים את הצימוקים בתוך הקמח.2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס (חום בינוני-גבוה)3. מערבלים חמאה סוכר, ומוסיפים ביצים בזו אחר זו. מוסיפים לסירוגין מיץ תפוזים וקמח (ובו הצימוקים) תוך ערבול מתמיד (אפשר במערבל, במערבל יד, במעבד מזון או ביד).4. משמנים את התבנית במרגרינה, ומאבקים באבקת סוכר. מוסיפים את התערובת ואופים 50 דקות. בודקים, ואם עדיין לא הזהיב שולחים לתנור ל-5 דקות נוספות.