צילום׃ צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עוגת תפוזים
עוגת מיץ מתקתקה ואוורירית - קינוח קליל לכל ארוחה
מיקי שמו | mako
| פורסם 15/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
3 ביצים גדולות
200 גרם סוכר (1 כוס)
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
240 מ"ל שמן קנולה (1 כוס)
300 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי (1.25 כוסות)
קליפה מגוררת מחצי תפוז
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקציפים ביצים וסוכר במיקסר 10-8 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד.
3 מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את תערובת הקמח יחד עם השמן, המיץ וקליפת התפוז, לסירוגין ובהדרגה, על מנת לקבל תערובת חלקה וללא גושים. יוצקים לתבנית משומנת.
4 אופים כ-50 דקות בתבנית עגולה או כ-45 דקות בתבנית אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
5 שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.