אוכל
צילום׃ pontch1, פורום המתכונים של תפוז

עוגת סולת

עוגת סולת רטובה בטעמי קוקוס ותפוזים, מוצפת בסירופ מתוק ומתנגנת בפה כמו זיכרון ילדות

pontch1 | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 19/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 1972 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח
1 וחצי כוסות סולת
2 כפות בוטנים קצוצים
2 שקיות אבקת אפייה
1 וחצי כוסות מיץ תפוזים טרי
1 כוס שמן
4 ביצים

לסירופ

1 וחצי כוס סוכר
2 כוסות מים
2 כפיות מי ורדים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 בקערת המיקסר מערבבים סוכר, קוקוס, קמח וסולת. מוסיפים את הבוטנים ואבקת האפייה ומערבבים שוב.

3 מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים, השמן והביצים ומערבלים לתערובת אחידה.

4 מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית פיירקס משומנת ואופים כ-45 דקות.

5 בזמן שהעוגה נאפית בתנור, מכינים את הסירופ: בסיר קטן על להבה בינונית מערבבים סוכר מים ומי ורדים כ-20 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין.

6 שופכים את הסירופ על העוגה בעודה חמה, מצננים וחותכים למלבנים.