צילום׃ pontch1, פורום המתכונים של תפוז
עוגת סולת
עוגת סולת רטובה בטעמי קוקוס ותפוזים, מוצפת בסירופ מתוק ומתנגנת בפה כמו זיכרון ילדות
pontch1 | פורום המתכונים של תפוז
| פורסם 19/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח
1 וחצי כוסות סולת
2 כפות בוטנים קצוצים
2 שקיות אבקת אפייה
1 וחצי כוסות מיץ תפוזים טרי
1 כוס שמן
4 ביצים
לסירופ
1 וחצי כוס סוכר
2 כוסות מים
2 כפיות מי ורדים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 בקערת המיקסר מערבבים סוכר, קוקוס, קמח וסולת. מוסיפים את הבוטנים ואבקת האפייה ומערבבים שוב.
3 מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים, השמן והביצים ומערבלים לתערובת אחידה.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית פיירקס משומנת ואופים כ-45 דקות.
5 בזמן שהעוגה נאפית בתנור, מכינים את הסירופ: בסיר קטן על להבה בינונית מערבבים סוכר מים ומי ורדים כ-20 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין.
6 שופכים את הסירופ על העוגה בעודה חמה, מצננים וחותכים למלבנים.