האצבעות המפורסמות של רשת מתוקה
כמה אנחנו אוהבים את העוגיות האלה, של רשת מתוקה: בצק דקיק, מילוי עשיר ומתוק של ריבה ואגוזים, ומלמעלה מעטה פציח של סוכר וקינמון. ההכנה פשוטה - התוצאה מופלאה. ועכשיו המתכון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
250 גרם גבינה לבנה 9% (או פחות)
375 גרם קמח (2.5 כוסות ועוד 2 כפות)
למילוי:
250 גרם ריבה חמצמצה (פובידל, פירות יער או תותים)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 צימוקים כהים
לקישוט:
1 ביצה טרופה
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים מעט את החמאה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבלים ביחד כשתי דקות, עד שמתקבלת תערובת שמזכירה במרקם קוטג'.
2 מוסיפים את הקמח תוך ערבול במהירות נמוכה, עד שהוא נטמע לגמרי. מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומעצבים אותו לצורת ריבוע שטוח. עוטפים בניילון נצמד חובה ומעבירים למקרר ללילה (או לפחות ל-4 שעות).
3 ביום שאחרי, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לנחש. מקמחים את משטח העבודה ופותחים כל אחד מהנחשים לעלה דק דק (2-3 מ"מ) באורך קצת פחות מהתבנית הביתית וברוחב 20 ס"מ. מחלקים את 20 הס"מ לשניים כך שמכל "פתיחה" ייצאו לנו שתי אצבעות ארוכות.
4 מורחים כל חלק בשתי כפות גדושות של ריבה, זורים אגוזים וצימוקים ומגלגלים.
5 מניחים את האצבעות בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח כלפי מטה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר וקינמון. חותכים חריצים עמוקים בבצק - אחרי האפייה החריצים האלה יאפשרו לנו לשבור את האצבעות לעוגיות.
6 אופים ב-170 מעלות כ-25 דקות, עד שמתקבל צבע חום זהוב, לא בהיר מדי. מניחים להצטנן ושוברים לעוגיות.
* טיפ: אפשר לוותר על הביצה ולהדביק את תערובת הסוכר לאצבעות בעזרת מים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!