אוכל
צילום׃ קדם צלמים, mako אוכל

טארט לימון ומרנג חרוך

שילוב של חמוץ ומתוק, של פריך וקטפתי והכל במאפה אחד יפיפה. שווה את ההשקעה

אלינוער רבין | עוגות ועוגיות, הוצאת קוראים | פורסם 26/01/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 כוס (150 גרם) קמח

100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות

1/3 כוס (50 גרם) שקדים טחונים דק

¼ כוס (50 גרם) אבקת סוכר

1 חלמון

1 כף מים קרים

למילוי:

1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון

2/3 כוס (160 גרם) סוכר

1 כף קורנפלור

3 חלמונים

100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות קליפת לימון מגוררת

למרנג:

3 חלבונים בטמפרטורת החדר

½ כוס (125 גרם) סוכר

½ כוס (100 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק, בקערת מעבד מזון מעבדים בפולסים את הקמח, החמאה, השקדים והסוכר, לקבלת פירורים.

2 מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים לקערה. מעבדים בפולסים לקבלת בצק.

3 מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר.

4 בעזרת מערוך מרדדים דק את הבצק בין שני ניירות אפייה עם מעט קמח.

5 מרפדים בבצק את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, תוך הידוק בחיבור בין הדפנות והתחתית. מצננים במקרר כ-20 דקות.

6 מכסים ברדיד אלומיניום תוך הידוק לשולי התחתית ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.

7 מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות, עד שהבצק הזהיב.

8 להכנת המילוי, מבשלים את מיץ הלימון עם הסוכר והקורנפלור תוך בחישה, עד שהתחיל להסמיך. מסירים מהאש.

9 טורפים במזלג את החלמונים, מוסיפים שליש מהקרם ומערבבים.

10 מחזירים לסיר ומערבבים. מבשלים מעט על אש נמוכה, מסירים מהאש ומקפלים עם קוביות החמאה תוך בחישה. מוסיפים את קליפת הלימון.

11 מצננים מעט ויוצקים לתוך קלתית הבצק.

12 להכנת המרנג, טורפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב. מנפים פנימה את רוב אבקת הסוכר ומקפלים.

13 מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב ומזלפים על המילוי. מסננים מעל את אבקת הסוכר שנותרה.

14 אופים כ-5 דקות בחום גבוה מאוד, 230 מעלות, עד שהקצוות השחימו.