עוגיות שיבולת שועל
עוגיות קלילות להכנה ואפילו בריאות בדרכן, עם שקדים, חמוציות וקינמון
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
200 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר חום כהה
100 גרם סוכר לבן
2 ביצים
2 כפות חלב
כפית סודה לשתייה
חצי כפית קינמון טחון
קורט מלח
כפית תמצית וניל טהורה
210 גרם קמח לבן
70 גרם קמח מלא
350 גרם שיבולת שועל
80 גרם שקדים משובבים (לא טחונים)
120 גרם חמוציות מיובשות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-165 מעלות.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד חמאה וסוכר עד קבלת תערובת אוורירית וקרמית. מוסיפים את הביצים והחלב בהדרגה, עד שהתערובת אחידה. מוסיפים גם תמצית וניל, קינמון, סודה לשתייה ומלח ומעבדים יחד עד שאחיד.
3 מנפים פנימה את שני סוגי הקמחים, ומעבדים עיבוד קצר. מוסיפים את שיבולת השועל, השקדים והחמוציות ומעבדים עד קבלת בצק אחיד ודי רך.
4 בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית מסדרים במרווחים תלוליות של בצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים מעט את תלוליות הבצק.
5 אופים את העוגיות כ13-15 דקות, עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין נראה קצת רך. העוגיות ממשיכות להתייצב גם בצינון.