אוכל
צילום׃ twohumans, Istock

עוגיות שוקולד, פלפל שחור וצ'ילי

ממתק בשילוב טעמים מפתיע

רונית פנסו | גלובס | פורסם 27/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

2 כפות שמן קנולה
1/3 כוס רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
1 ביצה
2 כפות אבקת קקאו משובחת
1 כוס סוכר חום
1 כוס קמח
1/2 כוס שבבי שקדים
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/4 כפית מכל אחד מהתבלינים: פלפל שחור טחון דק, אבקת צ'ילי, קינמון טחון
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה ושטוחה בנייר אפייה. 2. שמים את השמן, רסק התפוחים והביצה בקערת מעבד מזון עם להב הפלסטיק, ומעבדים לתערובת אחידה במשך כחצי דקה. מוסיפים את אבקת הקקאו והסוכר ומערבלים יחד כחצי דקה. מוסיפים את יתר החומרים, ומעבדים 2-3 דקות לעיסה אחידה ורכה. 3. בעזרת מכשיר קפיצי להכנת כדורי גלידה, או 2 כפות, קורצים מהעיסה כ-15 כדורים בינוניים ומניחים אותם בתבנית, תוך השארת מרווחים ביניהם (העוגיות מתפשטות מעט בזמן האפייה). 4. משטחים קלות את העוגיות, ואופים אותן במשך 15 דקות. 5. מוציאים את העוגיות כשהן עדיין רכות מעט במרכזן ומצננים על רשת.