אוכל
צילום׃ נאוה (דונה קישוט), לאכול עם העיניים

פאי תפוחים

קלתית מפנקת מתחת, מילוי חם של תפוחים וקינמון וכיסוי פריך מעל

נאוה (דונה קישוט) | לאכול עם העיניים | פורסם 07/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ

לבצק

2.5 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס חמאה ללא מלח קרה (113 גרם)
1/2 כוס פלוס כף-שתיים מי קרח

למלית

8 תפוחים חתוכים לקוביות
מעט חמאה
מעט קינמון
כחצי כוס סוכר חום
חופן צימוקים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק במג'ימיקס (את מי הקרח מוסיפים לאט לאט) ומניחים במקרר לחצי שעה.

2 מחממים תנור ל-210 מעלות.

3 מרדדים חצי מהבצק לעובי חצי ס"מ ומפרדים תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ (בסיס ודפנות).

4 מכינים את המלית: מקפיצים במחבת את כל חומרי המלית עד שהתפוחים מתרככים.

5 מרדדים את המחצית השנייה של הבצק ומכסים את הפאי.

6 אופים כ-20 דקות, מורידים את החום ל-185 מעלות ואופים 40 דקות נוספות. אם הבצק מראה סימנים השחמת יתר, כדאי לכסותו בנייר אלומיניום.