צילום׃ נאוה (דונה קישוט), לאכול עם העיניים
פאי תפוחים
קלתית מפנקת מתחת, מילוי חם של תפוחים וקינמון וכיסוי פריך מעל
נאוה (דונה קישוט) | לאכול עם העיניים
| פורסם 07/07/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ
לבצק
2.5 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס חמאה ללא מלח קרה (113 גרם)
1/2 כוס פלוס כף-שתיים מי קרח
למלית
8 תפוחים חתוכים לקוביות
מעט חמאה
מעט קינמון
כחצי כוס סוכר חום
חופן צימוקים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הבצק במג'ימיקס (את מי הקרח מוסיפים לאט לאט) ומניחים במקרר לחצי שעה.
2 מחממים תנור ל-210 מעלות.
3 מרדדים חצי מהבצק לעובי חצי ס"מ ומפרדים תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ (בסיס ודפנות).
4 מכינים את המלית: מקפיצים במחבת את כל חומרי המלית עד שהתפוחים מתרככים.
5 מרדדים את המחצית השנייה של הבצק ומכסים את הפאי.
6 אופים כ-20 דקות, מורידים את החום ל-185 מעלות ואופים 40 דקות נוספות. אם הבצק מראה סימנים השחמת יתר, כדאי לכסותו בנייר אלומיניום.