אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

עוגת לימון

עוגה בחושה, אוורירית וקלילה בטעמי הדרים רעננים

| בן עמי | פורסם 17/02/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

270 גרם חמאה
2 וחצי כוסות סוכר
5 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1 ורבע כוס חלב
שליש כוס מיץ לימון
גרידת לימון משני לימונים
כוס סירופ לימון

לסירופ הלימון

200 גרם סוכר
120 מ"ל מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מערבבים במעבד מזון את החמאה, הסוכר והביצים.

2 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.

3 להכנת סירופ הלימון: מבשלים יחד סוכר ומיץ לימון, מביאים לרתיחה ומקררים.

4 מוסיפים את החלב, מיץ הלימון, גרדת הלימון וסירופ הלימון ומערבבים.

5 שופכים לתבנית מלבנית 30*30.

6 אופים כ-35 דקות. 

7 כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים בסירופ הלימון שנשאר.