צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
עוגת לימון
עוגה בחושה, אוורירית וקלילה בטעמי הדרים רעננים
| בן עמי
| פורסם 17/02/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
270 גרם חמאה
2 וחצי כוסות סוכר
5 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1 ורבע כוס חלב
שליש כוס מיץ לימון
גרידת לימון משני לימונים
כוס סירופ לימון
לסירופ הלימון
200 גרם סוכר
120 מ"ל מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מערבבים במעבד מזון את החמאה, הסוכר והביצים.
2 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
3 להכנת סירופ הלימון: מבשלים יחד סוכר ומיץ לימון, מביאים לרתיחה ומקררים.
4 מוסיפים את החלב, מיץ הלימון, גרדת הלימון וסירופ הלימון ומערבבים.
5 שופכים לתבנית מלבנית 30*30.
6 אופים כ-35 דקות.
7 כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים בסירופ הלימון שנשאר.