אוכל
צילום׃ אייל סיקולסקי, יחסי ציבור

שטרודל תפוחים בבצק עלים

בצק עלים ממולא בכל טוב: צימוקים, תפוחים, קינמון ומייפל, רק חצי שעה עבודה והבית מתמלא בריח חורפי ומתוק

פסקל פרץ-רובין | mako אוכל | פורסם 22/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 826 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 תפוחי עץ גדולים מזן גרני סמית'

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס סירופ מייפל

50 גרם צימוקים

2 כפיות קינמון

2 כוסות יין אדום מתוק

1 חבילת בצק עלים (400 גרם)

להברשה: 100 גרם חמאה (או מרגרינה), מומסת

½1 כוסות פירורי לחם

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה ופורסים דק מאוד.

2 מבשלים בסיר את פרוסות התפוחים, הסוכר, המייפל, הצימוקים, הקינמון והיין על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתאדים בחלקם. מסננים..

3 . מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה דק. מברישים קלות בחמאה.

4 מפזרים על כל עלה בצק חצי מכמות פירורי הלחם ומניחים חצי מכמות תפוחי העץ לאורך, בצד הקרוב אליכם. מגלגלים את הבצק עם המלית כגלילה מהצד הקרוב אליכם והחוצה.

5 מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חורצים בכל אחת שניים-שלושה חריצים אלכסוניים ומברישים בחמאה מומסת. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות).

6 אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-190 ואופים 25-20 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהבהב. מצננים ובוזקים אבקת סוכר