אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת גבינה ללא סוכר

זה אולי יתקבל אצלכם בתדהמה, אבל אפשר לחיות חיים טעימים לגמרי גם בלי סוכר. ביקשנו מעדיקוש שתוכיח לנו את זה, והיא חזרה עם עוגת הגבינה הנהדרת הזו, שאפילו גרם אחד של סוכר אין בה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 14/11/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (לתבנית עגולה 24 ס"מ):

200 גרם עוגיות ללא סוכר

100 גרם חמאה, מומסת (או שמן קוקוס או נטורינה)

לבלילה: 

750 גרם גבינה לבנה 5%

2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 9%

1 כוס תחליף סוכר

5 ביצים L

כפית מחית וניל

4 כפות קורנפלור 

לציפוי:

מכל שמנת חמוצה 9%

כף תחליף סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות, מצב סטטי.

2 מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון, ומערבבים עם החמאה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה וישרה. מהדקים היטב.

3 טורפים בקערה גבינה, שמנת חמוצה, ממתיק, ביצים ומחית וניל עד לקבלת בלילה חלקה (אפשר גם להקציף במיקסר).

4 מעבירים חצי כוס מהבלילה לקערה קטנה, מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב. 

5 מחזירים את בלילת הקורנפלור לקערה הגדולה וטורפים עד איחוד. מוודאים שאין גושים בבלילה. 

6 מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף. אופים כשעה, או עד שהעוגה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז.

7 לציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה והממתיק לתערובת חלקה לגמרי. 

8 מצפים את החלק העליון של העוגה בשכבה ישרה ומכניסים לאפייה של 5 דקות, רק כדי לייצב את השמנת החמוצה.

9 מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות של 5 שעות לפחות או לילה שלם.

עוגת גבינה ללא סוכר (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גבינה ללא סוכר|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

 לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה נשמרת בקופסה אטומה במקרר במשך כ-4 ימים.