עוגת שושנים שוקולד
המון עוגות שמרים קטנות ומפנקות המרכיבות יחד קינוח מרהיב ומיוחד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
220 גרם (1.5 כוסות + כף) קמח
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
1 ביצה מס' 2 + 1 חלמון
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
15 גרם שמרים טריים
קורט מלח
80 גרם חמאה
למלית שוקולד
200 גרם ממרח שוקולד
100 גרם ממרח תמרים
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו כהה מנופה
10 מ"ל (1 כף) ברנדי
50 גרם (1/4 כוס) שוקולד צ'יפס
לסירופ סוכר
100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף וחצי) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
מעט תמצית וניל
להברשה
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: לשים את כל חומרי הבצק למעט החמאה כ – 5 דקות במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש כ – 5 דקות נוספות, עד שהבצק חלק. מכסים ומעבירים ללילה במקרר.
2 מכינים את מלית השוקולד: מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס.
3 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
4 מורחים על הבצק את מלית השוקולד, מפזרים שוקולד צ'יפס ומגלגלים לגליל.
5 פורסים לפרוסות ברוחב 4-5 ס"מ ומקפלים את הצד הפתוח של הבצק אל תחתיתו.
6 מסדרים את השושנים בתבנית ומתפיחים בטמפ' החדר כשעה.
7 מחממים תנור ל – 170 מעלות.
8 מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות.
9 מכינים סירופ סוכר: שמים את כל החומרים בסיר ומרתיחים. ממשיכים לבשל כ – 3 דקות נוספות.
10 לאחר אפיית העוגה מברישים אותה בסירופ סוכר בעודה חמה.