עוגת שמרים במילוי קרם וניל ושזיפים מיובשים
בצק שמרים משובח במילוי מקורי של אגוזים, שזיפים וקרם מתוק מתוק
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לבצק
½4 כוסות קמח
1 כוס סוכר
3 ביצים
1/3 כוס חלב
150 גרם חמאה
5 גרם מלח
25 גרם שמרים טריים (½ שקית שמרית או ½ קובייה)
לקרם הוניל
2 כוסות חלב
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
¼ כוס קורנפלור
ראש כפית וונילין
למילוי השזיפים
1 כוס שזיפים מיובשים
¼ כוס שברי אגוזי מלך
¼ כוס סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
הכנת בצק השמרים:1 מערבבים את כל החומרים למעט החמאה במהירות איטית במיקסר למשך 7 דקות. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
2 מרדדים את הבצק בצורה של מלבן ומסדרים עד שיגיע למידות- 40X20. מקפלים את 150 גרם החמאה לתוך הבצק (3 קיפולים) ומכניסים למקרר לשעתיים.
הכנת קרם הוניל:3 מרתיחים את החלב, הונילין וחצי מכמות הסוכר.
4 בקערה נפרדת מערבבים את הביצה, החצי הנותר מהסוכר והקורנפלור. עושים השוואות טמפרטורה, שופכים את שתי תכולת הקערות לסיר ומערבבים (לכבות את האש מיד לאחר הערבוב). מניחים ניילון נצמד מעל לקרם הווניל ומקררים בטמפרטורת החדר.
הכנת מילוי השזיפים:
5 מבשלים את כל החומרים בסיר על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים והתערובת סמיכה. מוסיפים את הקינמון, מערבבים ומקררים בטמפרטורת החדר.
להכנת העוגה:6 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל אחד מחלקי הבצק למלבן במידות של 35*25 בעובי ½ ס"מ.
7 מורחים שכבה דקה של קרם וניל על 2/3 מהמלבן ומעליו מוסיפים שכבה של מילוי שזיפים.
8 מקפלים לשלושה חלקים - כך שהחלק בלי המילוי יהיה הראשון בקיפול. מסובבים את המלבן כך שהחלק הפתוח יהיה בצד, חוצים ל-2 חלקים אורכיים וצרים, קולעים לצמה ומניחים בתבנית אפיה מס' 3 (כמו של אינגליש קייק).
9 מתפיחים במשך חצי שעה ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות במשך 35 דקות.