אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה)

טורט תפוזים בלי להפריד ביצים

בשביל עוגת התפוזים הרכה והמושלמת הזאת אתם חייבים מיקסר, אבל ממש לא צריכים לשקוד על הפרדת הביצים לחלבונים וחלמונים, וזה חתיכת ווין. עוד תמצאו בה שני סוגי קוקוס - קלוי ולא קלוי - שמוסיפים לה אחלה קיק

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 29/01/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לתבנית 24 ס"מ עגולה, אנג'ל או סיר פלא:

6 ביצים גודל L

כוס ורבע (250 גרם) סוכר

שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

כפית תמצית או מחית וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

חצי כוס (50 גרם) קוקוס קלוי

חצי כוס (50 גרם) קוקוס לבן טחון

אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון).

2 מקציפים במיקסר את הביצים במהירות גבוהה. אחרי בערך דקה, כשנוצרות בועות קטנות, מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ויציב (כ-5 דקות).

3 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק. אחריו מוסיפים את מיץ התפוזים והווניל ולבסוף (לפי הסדר) את שני סוגי הקוקוס ואת הקמח התופח. מקציפים רק לקבלת בלילה אחידה, ומעבירים אותה לתבנית (אם משתמשים בתבנית אנג'ל - לא משמנים אותה!).

4 אופים את העוגה 50-60 דקות (הזמן המדויק משתנה בין תנור לתנור), עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים (אם השתמשתם בתבנית אנג'ל - הפכו את העוגה ותנו לה להצטנן הפוכה). 

5 מחלצים את העוגה ומקשטים באבקת סוכר, אם רוצים.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

אצלנו לא מפלים בין חלמון לחלבון. טורט תפוזים (צילום: חנושה (בת חן שמעיה))
אצלנו לא מפלים בין חלמון לחלבון. טורט תפוזים|צילום: חנושה (בת חן שמעיה)