ריבועי ריבה, שוקולד ושטרויזל
השילוב ריבה ושוקולד הוא מהפחות מדוברים, ולטעמנו מדובר בגזענות לשמה. רוצים להיות בצד הנכון של ההיסטוריה? הכינו את החיתוכיות האלה (ואז גם תחזרו לספר לנו איזה טעים יצא)
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק פקאן וקינמון (ל-24 חיתוכיות):
1 כוס גדושה (100 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים דק מאוד
כוס ושלושת רבעי (240 גרם) קמח
200 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
חצי כוס (100 גרם) סוכר
קורט מלח
כפית קינמון טחון
למילוי:
שלושת רבעי כוס (250 גרם) ריבת תות, אוכמניות או פטל
כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס
לפירורים:
4 כפות קמח
4 כפות אגוזי פקאן קצוצים
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 לבצק: במעבד מזון טוחנים את האגוזים עם הקמח לאבקה חלקה. מוסיפים את החמאה, החלמונים, הסוכר, המלח והקינמון ומעבדים לבצק חלק.
2 מפרישים רבע מכמות הבצק )לפירורים) ושומרים אותו במקרר.
3. מעבירים את יתרת הבצק לתבנית בגודל 30x20 ס"מ משומנת ובעזרת האצבעות משטחים לבסיס אחיד. מעבירים למקרר למשך 10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל 180-מעלות.
4 למילוי: בעזרת סכין מריחה מורחים שכבה אחידה של ריבה על פני הבסיס ומפזרים את השוקולד צ'יפס.
5. לפירורים: מוסיפים לבצק ששמרנו במקרר את הקמח, האגוזים והסוכר ומפוררים בעדינות בקצות האצבעות לפירורים (אפשר גם לגרר את הבצק בפומפייה גסה).
6. מפזרים את הפירורים על פני התבנית ואופים 40-35 דקות עד שהפירורים מזהיבים והעוגה מוכנה.
7 מוציאים מהתנור ומצננים היטב. חותכים לריבועים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה.
המתכון מתוך הספר "דיסקו מתוקים" של מאיה דרין בהוצאת כתר.