אוכל
צילום׃ חן שוקרון, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת

בראוניז אוראו וגבינה מושחתים

יש ימים שהם ימים לבראוניז קלאסיים, נקיים ומתונים, ויש ימים שמצריכים יותר מזה. למשל בראוניז בשתי קומות עם קרם גבינה באמצע ואוראו מלמעלה. היום לגמרי יום כזה

חן שוקרון | "מתוקים שלי", הוצאת תכלת | פורסם 05/10/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

למלית גבינה:

200 גרם גבינת שמנת 30%

200 גבינת שמנת 25%

כפית תמצית או מחית וניל

שליש כוס (40 גרם) אבקת סוכר

לבראוניז:

150 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר (לפחות 54 אחוז מוצקי קקאו)

כוס (200 גרם) סוכר

3 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר

כוס (140 גרם) קמח, מנופה

רבע כפית מלח

חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות)

אופן ההכנה:

1. מתחילים במלית: טורפים בקערה גבינות שמנת, וניל ואבקת סוכר. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ, מיישרים ומקפיאים לשעתיים.

2 ממשיכים בבראוניז: מחמממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת באותו הגודל בנייר אפייה.

3 ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד וטורפים להאחדה. מוסיפים סוכר ומערבבים. מצננים מעט. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים להאחדה. מוסיפים קמח ומלח ומקפלים בעדינות לתערובת חלקה.

4 יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים. מניחים מעליה בזריזות את מלית הגבינה מהקפיא, ומעליה את המחצית הנותרת של בלילת הבראוניז. שוברים את העוגיות ומשבצים בבלילה באופן חופשי. אופים 25 דקות ומצננים לחלוטין. מצננים במקרר 4 שעות לפחות, חותכים לריבועים ומגישים.

מתוקים שלי - כריכת הספר (צילום: חן שוקרון ואורית פניני,
מתוקים שלי - כריכת הספר|צילום: חן שוקרון ואורית פניני, "מתוקים שלי", הוצאת תכלת

המתכון מתוך הספר "מתוקים שלי" בהוצאת תכלת.