אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

זנגולה

אנחנו מתים על העוגיות העיראקיות האלה ותמיד שמחים להיתקל בהן - אבל זה לא קורה הרבה. עכשיו כשיש לנו ביד מתכון לעוגיות ספירלה מטוגנות עם סירופ דבש שאפשר להכין לבד בלי להסתבך - החיים שלנו טיפה מתוקים יותר

בל קפצן | | פורסם 18/01/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 180 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לבצק:

500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן

15 גרם (כף וחצי) שמרים יבשים

כף סוכר

500 מ"ל (2 כוסות ועוד כף) מים קרים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

כף מחית וניל

כפית מלח

לסירופ:

1.5 כוסות סוכר

1.5 כוסות מים

1/2 כוס דבש

פלח לימון

לטיגון:

שמן קנולה 

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את השמרים והסוכר.

2 מערבבים ומוסיפים את המים, קליפת תפוז מגוררת ומחית וניל. לשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות איטית.

3 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות. הבצק צריך להיות נוזלי.

4 מניחים להתפחה כשעה.

5 בזמן שהבצק תופח, מכינים את הסירופ: מחממים בקלחת את חומרי הסירופ, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות. מכבים את האש.

6 מחממים שמן בסיר עמוק. מעבירים את הבצק לשק זילוף או בקבוק לחיץ.

7 כשהשמן רותח מזלפים לתוכו את הבצק בתנועה סיבובית לקבלת ספירלות. כאשר מזהיבות, מעבירים לספיגת השמן לנייר סופג ומשם לסירופ הדבש.

לבלוג של בל קפצן

>> לחם סודה עם גבינה שמכינים בקלי קלות
>> והנה מתכון מושחת במיוחד לעוגת שוקולד חמה עם מילוי ממרח לוטוס