זנגולה
אנחנו מתים על העוגיות העיראקיות האלה ותמיד שמחים להיתקל בהן - אבל זה לא קורה הרבה. עכשיו כשיש לנו ביד מתכון לעוגיות ספירלה מטוגנות עם סירופ דבש שאפשר להכין לבד בלי להסתבך - החיים שלנו טיפה מתוקים יותר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
לבצק:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
15 גרם (כף וחצי) שמרים יבשים
כף סוכר
500 מ"ל (2 כוסות ועוד כף) מים קרים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
כף מחית וניל
כפית מלח
לסירופ:
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות מים
1/2 כוס דבש
פלח לימון
לטיגון:
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את השמרים והסוכר.
2 מערבבים ומוסיפים את המים, קליפת תפוז מגוררת ומחית וניל. לשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות איטית.
3 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות. הבצק צריך להיות נוזלי.
4 מניחים להתפחה כשעה.
5 בזמן שהבצק תופח, מכינים את הסירופ: מחממים בקלחת את חומרי הסירופ, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות. מכבים את האש.
6 מחממים שמן בסיר עמוק. מעבירים את הבצק לשק זילוף או בקבוק לחיץ.
7 כשהשמן רותח מזלפים לתוכו את הבצק בתנועה סיבובית לקבלת ספירלות. כאשר מזהיבות, מעבירים לספיגת השמן לנייר סופג ומשם לסירופ הדבש.