סהרוני שמרים קינמון שמתחסלים כמו גרעינים
הבצק אומנם בצק שמרים, אבל התפחה אין כאן - אלה החדשות הטובות לעצלנים שבכם. החדשות הרעות: צריך לרדד ולמלא עוגייה עוגייה. כן, זה לוקח זמן, אבל כל כך שווה את זה
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם קמח לבן מנופה
כף (10 גרם) שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה (לגרסת פרווה: תחליף חמאה)
75 גרם (שליש כוס ועוד כף) שמן
2 כפות (20 גרם) סוכר לבן
3 כפות (60 גרם) דבש
230 מ"ל (כוס) מים פושרים
קורט מלח
למילוי:
חצי כוס (100 גרם) סוכר
1 כף (10 גרם) קינמון
לסירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 סירופ סוכר: מבשלים את מרכיבי הסירופ על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מצננים.
2 הבצק: לשים במיקסר את כל המרכיבים מלבד המלח. אחרי 8 דקות מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה, לאיחוד. מתקבל בצק מעט דביק ושמנוני, זה בסדר.

3 מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מאחדים לכדור ומניחים ל-15 דקות.
4 יוצרים מהבצק רצועות ארוכות. חותכים בסכין לחתיכות קטנות ומרדדים כל חתיכה במערוך ליריעה דקה מאוד (זה יבטיח קריספיות אחרי האפייה).
5 ממלאים כל יחידת בצק במעט מתערובת המילוי ומגלגלים לסהרונים (ראו בסרטון). מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מברישים את הסהרונים בביצה טרופה ואופים 18-22 דקות (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור).
7 מיד כשהסהרונים יוצאים מהאפייה מברישים אותם בסירופ.
בתיאבון!