אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

סהרוני שמרים קינמון שמתחסלים כמו גרעינים

הבצק אומנם בצק שמרים, אבל התפחה אין כאן - אלה החדשות הטובות לעצלנים שבכם. החדשות הרעות: צריך לרדד ולמלא עוגייה עוגייה. כן, זה לוקח זמן, אבל כל כך שווה את זה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 12/03/25 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

500 גרם קמח לבן מנופה

כף (10 גרם) שמרים יבשים

100 גרם חמאה רכה (לגרסת פרווה: תחליף חמאה)

75 גרם (שליש כוס ועוד כף) שמן

2 כפות (20 גרם) סוכר לבן

3 כפות (60 גרם) דבש

230 מ"ל (כוס) מים פושרים

קורט מלח

למילוי:

חצי כוס (100 גרם) סוכר

1 כף (10 גרם) קינמון

לסירופ סוכר:

כוס סוכר

כוס מים

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 סירופ סוכר: מבשלים את מרכיבי הסירופ על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מצננים.

2 הבצק: לשים במיקסר את כל המרכיבים מלבד המלח. אחרי 8 דקות מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה, לאיחוד. מתקבל בצק מעט דביק ושמנוני, זה בסדר.

סהרוני שמרים קינמון (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
סהרוני שמרים קינמון|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

3 מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מאחדים לכדור ומניחים ל-15 דקות.  

4 יוצרים מהבצק רצועות ארוכות. חותכים בסכין לחתיכות קטנות ומרדדים כל חתיכה במערוך ליריעה דקה מאוד (זה יבטיח קריספיות אחרי האפייה).

5 ממלאים כל יחידת בצק במעט מתערובת המילוי ומגלגלים לסהרונים (ראו בסרטון). מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 מברישים את הסהרונים בביצה טרופה ואופים 18-22 דקות (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור).

7 מיד כשהסהרונים יוצאים מהאפייה מברישים אותם בסירופ.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!