עוגת ריקוטה שוקולד
גם שילוב נהדר של גבינת ריקוטה עדינה וטעמי שוקולד עמוקים, גם מרקם קטיפתי וגם נטולת גלוטן. מה צריך יותר מזה בעוגה? אה כן, שתהיה פשוטה להכנה כמובן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 ביצים גדולות (L)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 כף אבקת קקאו
להגשה (לא חובה):
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה מוקצפת
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.
2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה.
3 מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קצף מעט תפוח ובהיר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
4 מוסיפים ריקוטה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים אבקת קקאו ומקפלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
5 אופים כ-35 דקות עד ששולי העוגה יציבים ומרכזה נשאר מעט רוטט (העוגה קצת מתבקעת, וזה בסדר). מכבים את התנור ומשאירים את העוגה 30 דקות בתנור הכבוי. מוציאים ומצננים היטב.
6 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.
7 לפני ההגשה: מניחים על פני העוגה תלוליות קצפת ומפדרים באבקת קקאו.