בראוניז פאדג' בציפוי פופקורן לוטוס
מתוק ומלוח תמיד הולכים טוב ביחד, אבל יש במבה עם שוקולד זול למריחה - ויש פאדג' שוקולד קסום עם פופקורן דביק, לוטוסי ומתוק. אנחנו, אם זה לא ברור, מעדיפים את השני
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבראוניז:
150 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
3 ביצים
170 גרם (כוס פחות 3 כפות) סוכר
חצי כפית מלח
70 גרם (חצי כוס) קמח
כפית גדושה קפה נמס, מומס בכפית מים רותחים
לפופקורן לוטוס:
125 גרם (שליש צנצנת) ממרח לוטוס
40 גרם פופקורן מוכן, מומלח (חצי שקית פופקורן למיקרו)
אופן ההכנה:
1 מתחילים בבראוניז: מחממים תנור ל-160 מעלות. ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר לקבלת תערובת חלקה, ומצננים מעט. טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר ומלח. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים להטמעה. מוסיפים את הקמח והקפה המומס ומערבבים.
2 יוצקים את התערובת לתבנית מרובעת 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים 25-28 דקות, עד שהבראוניז אפויים למראה אך עדיין רכים במרכז (מי שלא אוהב את הבראוניז שלו פאדג'יים יכול להאריך את זמן האפייה בכמה דקות). מצננים היטב.
3 מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה קטנה, ומחממים במיקרוגל עד שהוא נמס והופך לנוזל חלק. מעבירים את הפופקורן לקערה ויוצקים עליו את ממרח הלוטוס. מערבבים היטב כך שהפופקורן יצופה היטב בממרח.
4 משטחים את תערובת הפופקורן על הבראוניז ומהדקים היטב בעזרת כף לשכבה יחסית אחידה, מעבירים לקירור למשך כשעה להתייצבות. חותכים לקוביות בגודל הרצוי וזוללים מיד.
*ניתן לשמור את הבראוניז ללא ציפוי הפופקורן בקופסה אטומה במקרר 4-5 ימים. את הפופקורן עצמו יש לשטח על הבראוניז רק ביום ההגשה.
לבלוג של ענבל - פיית העוגיות