אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

בראוניז פאדג' בציפוי פופקורן לוטוס

מתוק ומלוח תמיד הולכים טוב ביחד, אבל יש במבה עם שוקולד זול למריחה - ויש פאדג' שוקולד קסום עם פופקורן דביק, לוטוסי ומתוק. אנחנו, אם זה לא ברור, מעדיפים את השני

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 02/08/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבראוניז:

150 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ

3 ביצים

170 גרם (כוס פחות 3 כפות) סוכר

חצי כפית מלח

70 גרם (חצי כוס) קמח

כפית גדושה קפה נמס, מומס בכפית מים רותחים 

לפופקורן לוטוס:

125 גרם (שליש צנצנת) ממרח לוטוס

40 גרם פופקורן מוכן, מומלח (חצי שקית פופקורן למיקרו)

אופן ההכנה:

1 מתחילים בבראוניז: מחממים תנור ל-160 מעלות. ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר לקבלת תערובת חלקה, ומצננים מעט. טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר ומלח. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים להטמעה. מוסיפים את הקמח והקפה המומס ומערבבים.

2 יוצקים את התערובת לתבנית מרובעת 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים 25-28 דקות, עד שהבראוניז אפויים למראה אך עדיין רכים במרכז (מי שלא אוהב את הבראוניז שלו פאדג'יים יכול להאריך את זמן האפייה בכמה דקות). מצננים היטב.

3 מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה קטנה, ומחממים במיקרוגל עד שהוא נמס והופך לנוזל חלק. מעבירים את הפופקורן לקערה ויוצקים עליו את ממרח הלוטוס. מערבבים היטב כך שהפופקורן יצופה היטב בממרח.

4 משטחים את תערובת הפופקורן על הבראוניז ומהדקים היטב בעזרת כף לשכבה יחסית אחידה, מעבירים לקירור למשך כשעה להתייצבות. חותכים לקוביות בגודל הרצוי וזוללים מיד.

*ניתן לשמור את הבראוניז ללא ציפוי הפופקורן בקופסה אטומה במקרר 4-5 ימים. את הפופקורן עצמו יש לשטח על הבראוניז רק ביום ההגשה.

בראוניז פאדג' בציפוי פופקורן לוטוס - בתבנית (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מי מהמתוקים האלה בא לאמא?|צילום: דרור עינב, mako אוכל

לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

 

>> בשבוע שעבר התפנקנו על גלידוניות הום מייד!

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים