אוכל
צילום׃ חגית גורן , יחסי ציבור

עוגת גבינה ושוקולד לבן

עוגת גבינה אפויה על בסיס בצק פריך ובציפוי גנאש לבן

| רולדין | פורסם 21/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 138 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק הפריך

50 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
150 גרם קמח
1 טיפת תמצית וניל
1/4 כפית גרידת לימון
1/2 ביצה

לתערובת הגבינה

4 ביצים
460 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם שוקולד לבן
80 מ"ל שמנת מתוקה 42%
2 טיפות תמצית וניל

לציפוי הגנאש

100 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

לבצק הפריך: 1 מחממים את התנור ל-160 מעלות. 

2 מערבלים במערבל עם וו גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה, גרדת הלימון ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.

3 מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית. אופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים. (משאירים את התנור על חום של 160 מעלות).

לתערובת הגבינה: 4 מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים מעל השוקולד הלבן. ממתינים כ-2 דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. 

5 מצננים מעט את התערובת, מעבירים למערבל ומערבלים בעוצמה נמוכה. מוסיפים בהדרגה את הגבינה, הביצים ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה.

6 יוצקים את התערובת מעל הבצק הפריך (לאחר שצונן) ומכניסים לתנור לחום של 160 מעלות לכ-40 דקות. 7. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה ומעבירים למקרר לשעתיים נוספות.

לגנאש שוקולד לבן: 8 מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים מעל השוקולד הלבן. 

9 ממתינים כ- 2 דקות ומערבבים עד לקבל מרקם חלק. 

10 מצננים ושופכים מעל העוגה לאחר שהתקררה, ממתינים כ-5 דקות ומגישים.