אוכל
צילום׃ עודד קרני

עוגת תפוחים ופירורים

סיום מושלם לכל ארוחה

שפים יולי וחן מזרחי | mako | פורסם 07/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למילוי

8 תפוחים גרנד סמית, קלופים ופרוסים
2 כפות קמח
1/2 כוס סוכר דמררה
1 כף קינמון
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1/4 כפית אגוז מוסקט

לציפוי

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר דמררה
1 כוס קמח
1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
100 גר' חמאה קרירה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

מערבבים את התפוחים ואת כל חומרי המילוי יחד ומעבירים לתבנית. מהדקים לתחתית. מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים של הציפוי ומוסיפים את החמאה. מערבבים תוך כדי שפשוף בין האצבעות לקבלת פירורי בצק אחידים. מפזרים את פירורי הבצק על התפוחים בשכבה אחידה. אופים בתנור ב-190 מעלות 40-45 דקות, עד שהבצק מזהיב והתפוחים רכים. מגישים חם בליווי כדור גלידה.