עוגת גבינה שאין מי שלא אוהב
לעוגה הזאת יש ערך נוסטלגי אינסופי, אבל אין שאלה שגם מי שלא היה כאן בעשורים האחרונים ייהנה ממנה הנאה שלמה. קרין גורן קוראת לה "בטעם של פעם", אנחנו קוראים לה "בטעם של תמיד"
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 24 או 26:
750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
6 ביצים L מופרדות
1 כוס (200 גרם) סוכר
חצי חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס (70 גרם) קורנפלור
לקרם:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
חצי חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (50 גרם) סוכר
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר (או חלב)
אופן ההכנה:
1 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות. שמים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במים רותחים בגובה 3-2 ס"מ.
2 טורפים בקערה הכי גדולה שיש בבית גבינה לבנה, שמנת חמוצה, חלמונים, חצי כוס (בלבד) מהסוכר, חצי חבילת אינסטנט פודינג וקורנפלור לתערובת אחידה.
3 מקציפים במיקסר עם וו הקצפה חלבונים במהירות בינונית לקצף לבנבן ורך. מוסיפים את חצי כוס הסוכר הנותרת בהדרגה ומקציפים עד לקצף מבריק וקרמי.
4 טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה. מקפלים בעדינות פנימה את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
5 משטחים את התערובת בתבנית משומנת היטב (בתחתית וגם בדפנות). אופים 60-50 דקות - העוגה מוכנה כשהיא שחומה, קפיצית, תפוחה מאוד, יציבה למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין. העוגה תאבד מנפחה במהלך הקירור וזה בסדר.
6 מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה עם חצי חבילת אינסטנט פודינג ורבע כוס סוכר לקרם רך.
7 מורחים את הקרם על העוגה ומגררים שוקולד מעל, לקישוט.
8 מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, לקירור והתייצבות. מגישים קר ומתענגים. שומרים מכוסה במקרר.
המתכון מתוך סדרת "שוגר מאמא" של קרין קורן בהוצאת פודי.