צילום׃ פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן
עוגת גזר, צימוקים ואגוזים
עוגת גזר פשוטה, מהירה וקלה להכנה - מושלמת לאירוח או סתם ליד הקפה
בני סיידא | קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן
| פורסם 15/09/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
תבנית כיכר באורך 35 ס"מ, משומנת ומקומחת
מרכיבים (10 מנות):
כוס ורבע סוכר
3 ביצים
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
חצי כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם אגוזים, קצוצים
2 כוסות גזר מגורר דק
1 כף קליפת תפוז מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 שמים בקערת המערבל את הסוכר והביצים ומערבלים 5 דקות. מוסיפים את השמן בזרם דק, ואחריו את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והתבלינים ומערבלים 5 דקות.
3 מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, הגזר וקליפת התפוז ומערבבים לבלילה אחידה.
4 יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש. מצננים ומגישים.