אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן

עוגת גזר, צימוקים ואגוזים

עוגת גזר פשוטה, מהירה וקלה להכנה - מושלמת לאירוח או סתם ליד הקפה

בני סיידא | קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן | פורסם 15/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

תבנית כיכר באורך 35 ס"מ, משומנת ומקומחת

מרכיבים (10 מנות):

כוס ורבע סוכר

3 ביצים

חצי כוס שמן

כוס וחצי קמח

1 כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית קינמון

חצי כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

100 גרם צימוקים בהירים

100 גרם אגוזים, קצוצים

2 כוסות גזר מגורר דק

1 כף קליפת תפוז מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 שמים בקערת המערבל את הסוכר והביצים ומערבלים 5 דקות. מוסיפים את השמן בזרם דק, ואחריו את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והתבלינים ומערבלים 5 דקות.

3 מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, הגזר וקליפת התפוז ומערבבים לבלילה אחידה. 

4 יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש. מצננים ומגישים.