עוגת שוקולד במחבת
אם חשבתם שעוגה בכוס היא פתרון מושלם להשבעה מהירה של חשקים, אתם חייבים להכיר את העוגה במחבת. לא רק שמכינים אותה ב-5 דקות ולוקח לה חצי מהזמן להיאפות, היא יוצאת לא פחות לחה ועסיסית מהמקור
- זמן עבודהחמש דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למחבת בקוטר 26 ס"מ:
100 גרם חמאה (רבע כוס שמן לגרסת פרווה)
חצי כוס סוכר
2 כפות נוטלה
רבע כוס חלב (או מים)
חצי כפית תמצית וניל
2 ביצים
שלושת רבעי כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות קקאו
קורט מלח
לציפוי:
1 חפיסה שוקולד חלב (100 גרם)
4 כפות שמנת מתוקה
לקישוט:
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת בקוטר 26 ס"מ על להבה נמוכה. מוסיפים למחבת חמאה, סוכר, נוטלה, חלב, תמצית וניל וביצים ומערבלים במטרפה.
2 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו ומלח. ממשיכים לערבב עד לאיחוד.
3 משטחים את התערובת במחבת בעזרת כף שטוחה או מרית. מכסים ומנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר.
4 מבשלים ב-20-25 דקות.
5 מכינים את הציפוי: שמים בקערה שמנת ואת השוקולד (שבור לקוביות). ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות עד לקבלת גנאש.
6 מוזגים את הגנאש מעל העוגה. מקשטים בסוכריות צבעוניות.
** רוצים עוגה יותר גבוהה? החליפו למחבת בקוטר 24 ס"מ (או 22 ס"מ לעוגה גבוהה אפילו יותר)
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה


בתיאבון!




