אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

מוס גבינה, דבש ורימונים

תענוג של שכבות בלתי נגמרות בעוגת מוס עשירה וחגיגית

בארי סייג | לחם טאטי | פורסם 21/04/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לתחתית

70 גרם סוכר
70 גרם חמאה רכה
100 גרם קמח
מעט קינמון

למקפא הרימונים

130 מ"ל מיץ רימונים
20 מ"ל גרנדין
5 גרם ג'לטין מושרה ב-20 מ"ל מים קרים
130 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

למוס הגבינה והדבש

300 גרם גבינה 9%
700 גרם שמנת חמוצה
100 גרם דבש
400 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
18 גרם ג'לטין מושרה במים קרים

אופן ההכנה:

1. לתחתית: מערבבים את כל החומרים עד קבלת פירורים ואופים בתנור מחומם מראש בטמפ' 180 מעלות, למשך 20 דקות, עד שהבצק זהוב.

2 למקפא הרימונים (יש להכין יום קודם!): מערבבים את המיץ והגרנדין. ממיסים את הג'לטין המושרה במיקרוגל כ-20 שניות ומוסיפים למיץ ולגרנדין. מחכים 5 דקות עד שהג'לטין מתחיל לעבוד ואז מוסיפים את השמנת ומערבבים. יוצקים לתבנית בקוטר 12 ס"מ ומקפיאים.

3 למוס הגבינה והדבש: מערבבים גבינה, שמנת חמוצה ודבש, מוסיפים את הג'לטין לאחר שהומס במיקרוגל כ-20 שניות ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.

4 להרכבת העוגה: בתוך רינג קוטר 24 ס"מ מניחים את הפירורים האפויים. יוצקים מחצית מכמות מוס הגבינה ומניחים במרכז את מקפא הרימונים. מכסים בחצי השני של מוס הגבינה ומקררים.