מוס גבינה, דבש ורימונים
תענוג של שכבות בלתי נגמרות בעוגת מוס עשירה וחגיגית
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לתחתית
70 גרם סוכר
70 גרם חמאה רכה
100 גרם קמח
מעט קינמון
למקפא הרימונים
130 מ"ל מיץ רימונים
20 מ"ל גרנדין
5 גרם ג'לטין מושרה ב-20 מ"ל מים קרים
130 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
למוס הגבינה והדבש
300 גרם גבינה 9%
700 גרם שמנת חמוצה
100 גרם דבש
400 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
18 גרם ג'לטין מושרה במים קרים
אופן ההכנה:
1. לתחתית: מערבבים את כל החומרים עד קבלת פירורים ואופים בתנור מחומם מראש בטמפ' 180 מעלות, למשך 20 דקות, עד שהבצק זהוב.
2 למקפא הרימונים (יש להכין יום קודם!): מערבבים את המיץ והגרנדין. ממיסים את הג'לטין המושרה במיקרוגל כ-20 שניות ומוסיפים למיץ ולגרנדין. מחכים 5 דקות עד שהג'לטין מתחיל לעבוד ואז מוסיפים את השמנת ומערבבים. יוצקים לתבנית בקוטר 12 ס"מ ומקפיאים.
3 למוס הגבינה והדבש: מערבבים גבינה, שמנת חמוצה ודבש, מוסיפים את הג'לטין לאחר שהומס במיקרוגל כ-20 שניות ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.
4 להרכבת העוגה: בתוך רינג קוטר 24 ס"מ מניחים את הפירורים האפויים. יוצקים מחצית מכמות מוס הגבינה ומניחים במרכז את מקפא הרימונים. מכסים בחצי השני של מוס הגבינה ומקררים.