אוכל
צילום׃ istockphoto

עוגת שוקולד חמה

מגישים עם גלידה וקצפת, אלא מה

| תחרות מתכוני השוקולד של עלית | פורסם 28/10/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 241 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (10 מנות):

200 גרם שוקולד מריר (60%), חתוך לקוביות

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 כפות קמח תופח

1/2 כוס סוכר

3 ביצים

1 כפית קפה (אבקת נס קפה)

1-2 כפות ליקר תפוזים (קוואנטרו)

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). 2. משמנים בחמאה תבניות חד-פעמיות קטנות (כמו של מאפינס), או ספלים. 3. ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה עד שמתקבל קרם חלק (אפשר בבן מארי, ר' למטה, או במיקרו). 4. מוסיפים את הליקר והקפה ומערבבים. 5. מערבבים בקערה את הסוכר והקמח. 6. מקציפים את הביצים 4-5 דקות, מוסיפים להן את תערובת הסוכר והקמח וממשיכים להקציף עד שכל הגושים נעלמים ונוצרת עיסה אחידה. 7. מוסיפים פנימה את קרם השוקולד ומערבבים בעדינות. 8. יוצקים לתבניות הקטנות ואופים כ-12 דקות. 9. מגישים עם קצפת או גלידת וניל.