אוכל
צילום׃ דניאל לילה, מסעדת טאטי

עוגת שושנים שוקולד

עוגת שמרים קלאסית במתכון פשוט וטעים

ברי סייג | מסעדת טאטי | פורסם 09/11/09 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

בצק שמרים

220 גרם (1.5 כוסות + כף) קמח
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
1 ביצה מס' 2 + 1 חלמון
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
15 גרם שמרים טריים
קורט מלח
80 גרם חמאה

מלית שוקולד

200 גרם ממרח שוקולד
100 גרם ממרח תמרים
35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו כהה מנופה
10 מ"ל (1 כף) ברנדי
50 גרם (1/4 כוס) שוקולד צ'יפס

סירופ סוכר

100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף וחצי) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
מעט תמצית וניל

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק 1 לשים את כל חומרי הבצק למעט החמאה כ – 5 דקות במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש כ – 5 דקות נוספות, עד שהבצק חלק. מכסים ומעבירים ללילה במקרר.

מכינים את מלית השוקולד: 2 מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס. ממלאים ואופים 3. ממלאים ואופים: * מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. * מורחים על הבצק את מלית השוקולד, מפזרים שוקולד צ'יפס ומגלגלים לגליל. * פורסים לפרוסות ברוחב 4-5 ס"מ ומקפלים את הצד הפתוח של הבצק אל תחתיתו. * מסדרים את השושנים בתבנית ומתפיחים בטמפ' החדר כשעה, בינתיים מחממים תנור ל–170 מעלות. * מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות. מכינים סירופ סוכר: 4. שמים את כל החומרים בסיר ומרתיחים. ממשיכים לבשל כ – 3 דקות נוספות. לאחר אפיית עוגה מברישים אותה בסירופ סוכר בעודה חמה.