אוכל
צילום׃ מילקי 10, פורום דיאטות ואורח חיים בריא של תפוז

עוגת תפוחים דיאטטית

סוכר חום, קמח מלא ותפוחים חמצמצים, שחוברים לעוגת שכבות מקסימה

מילקי 10 | פורום דיאטות ואורח חיים בריא של תפוז | פורסם 08/06/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 תפוחים ירוקים גדולים
2 כפות סוכר חום
כוס "כמו סוכר" (או כוס סוכר חום, ואז העוגה רק בריאותית ולא דיאטטית)
כוס קמח מלא מנופה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק (ליכין יש)
2 ביצים בטמפ' החדר
תמצית וניל משובחת
קינמון לפי הטעם
חופן אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 קולפים את התפוחים, מסירים את הליבה ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

2 משמנים (אפשר בתרסיס שמן) תבנית אינגליש קייק (או מרובעת 20*20) ומפזרים 2 כפות סוכר חום.

3 מסדרים מחצית מהתפוחים בתבנית בצורה אחידה.

4 מערבבים את שאר החומרים (פרט לאגוזים) בקערה וטורפים היטב, רק עד לקבלת מסה אחידה. נמנעים מערבוב יתר. מוסיפים את האגוזים ומערבבים טיפה.

5 יוצקים מחצית מהבלילה על התפוחים ומשטחים.

6 מסדרים את שאר התפוחים, ויוצקים את שאר הבלילה. משטחים היטב.

7 אופים 45 דקות ב-160 מעלות. אחרי חצי שעה בודקים – אם העוגה יציבה וקפיצית – היא מוכנה.

8 מניחים לעוגה להצטנן כעשר דקות, לא יותר, הופכים אותה ומחלקים לפרוסות.

הערות:* המתכון בהשראת מתכון של אביגיל מייזליק.* אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 24 או 26. במקרה כזה מוסיפים עוד 10 דקות לאפייה.* אפשר לשנות את היחס בין הסוכר החום לכמו סוכר. ככל שתשימו יותר סוכר חום העוגה תהיה טעימה, אבל גם משמינה יותר.