אוכל
צילום׃ עדיאל דוד, קפה יפו

ליד הקפה: עוגיות טחינה

עוגיות בטעם נהדר של שומשום, הכי טעימות כשהן חמות ישר מהתנור

רוני ריבלין | קפה יפו | פורסם 26/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)

2.5 גרם אבקת אפייה (כפית שטוחה)

200 גרם סוכר (כוס)

240 מ"ל טחינה גולמית (כוס)

200 גרם חמאה רכה

שומשום

אופן ההכנה:

1 שמים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.

2 משטחים את הבצק על מגש מרופד בנייר אפייה.

3 מפזרים שומשום ושמים נייר אפייה מעל הבצק כדי שהמערוך לא ידבק.

4 מרדדים את הבצק בין 2 ניירות האפייה לעובי אחיד ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

5 כשהבצק קשה, חותכים עם סכין או גלגלת ריבועים בגודל 3X3 ס"מ.

6 ניתן לאפות מיד או לאחסן בפריזר בתוך קופסה ולאפות מעט בכל פעם.

הוראות אפייה:

1 מסדרים את ריבועי הבצק על מגש עם רווחים (העוגיה גדלה מעט באפייה) ואופים בחום של 180 מעלות לכ-10 דקות.

2 העוגיות יוצאות בצבע בהיר, וצריכות לצאת קצת רכות מהאפייה. הן ממשיכות להתגבש אחר כך.