צילום׃ עדיאל דוד, קפה יפו
ליד הקפה: עוגיות טחינה
עוגיות בטעם נהדר של שומשום, הכי טעימות כשהן חמות ישר מהתנור
רוני ריבלין | קפה יפו
| פורסם 26/01/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
2.5 גרם אבקת אפייה (כפית שטוחה)
200 גרם סוכר (כוס)
240 מ"ל טחינה גולמית (כוס)
200 גרם חמאה רכה
שומשום
אופן ההכנה:
1 שמים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
2 משטחים את הבצק על מגש מרופד בנייר אפייה.
3 מפזרים שומשום ושמים נייר אפייה מעל הבצק כדי שהמערוך לא ידבק.
4 מרדדים את הבצק בין 2 ניירות האפייה לעובי אחיד ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
5 כשהבצק קשה, חותכים עם סכין או גלגלת ריבועים בגודל 3X3 ס"מ.
6 ניתן לאפות מיד או לאחסן בפריזר בתוך קופסה ולאפות מעט בכל פעם.
הוראות אפייה:
1 מסדרים את ריבועי הבצק על מגש עם רווחים (העוגיה גדלה מעט באפייה) ואופים בחום של 180 מעלות לכ-10 דקות.
2 העוגיות יוצאות בצבע בהיר, וצריכות לצאת קצת רכות מהאפייה. הן ממשיכות להתגבש אחר כך.