אוכל
צילום׃ istockphoto

מאפינס תפוחים ושיבולת שועל

קינוח מאפין בריאותי

| טבע הריפוי | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

שבולת שועל הינו דגן המכיל סיבים מסיסים ולכן יש לו השפעה מרגיעה על מערכת העיכול בפרט ועל הגוף בכלל. מומלץ מאוד לכלול בארוחת הבוקר שיבולת שועל במקום מוצרים המבוססים על חיטה כמו לחם.

מרכיבים :

2 כוסות קמח מלא
כוס קמח לבן
כוס ורבע שיבולת שועל
שתי כפיות וחצי סודה לשתיה
כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
תרכיז מיץ תפוחים מרוכז טבעי, 600 גרם
2 תפוחי עץ ירוקים, קלופים, חתוכים גס
כוס מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים קלות תבנית מאפינס. 2. בקערה מערבבים יחד את שני סוגי הקמח, שיבולת שועל, סודה לשתייה, קינמון ואגוז מוסקט. מוסיפים את מיץ התפוחים, התפוחים הקצוצים ומים עד שנוצר בצק קל. 3. מערבבים היטב. שמים בתבנית ואופים 25-30 דקות עד שמשחים קלות.