אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות גרנולה ענקיות

איך מתפנקים עם עוגייה שהיא גם מפתה וגם מלאה בסיבים? פשוט הולכים בגדול, ומכינים את עוגיות הענק האלה, עם הקוואקר והשקדים. מילה שלנו, אין אדם שלא ישמח לאכול אותן

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 16/03/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 167 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-12 עוגיות ענקיות:

100 גרם חמאה רכה 

חצי כוס סוכר לבן 

חצי כוס סוכר חום

ביצה 

כפית תמצית וניל 

כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה

חצי כוס קמח כוסמין לבן+חצי כפית אבקת אפייה, או קמח מלא תופח 

קורט מלח 

חצי כפית סודה לשתייה 

חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר איכותי 

חצי כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים את החמאה עם שני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את הביצה והווניל ומערבבים. 

עוגיות גרנולה עם קוואקר (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
המרכיבים|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מוסיפים את הקוואקר, הקמח, המלח והסודה לשתייה ומערבבים בקצרה, רק עד לקבלת בצק אחיד. באמצע הערבוב מוסיפים את השוקולד צ'יפס והשקדים.

4 בעזרת כף גלידה או עם ידיים רטובות יוצרים כדורים של כ-50-60 גרם כל אחד (כ-12 כדורים) ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מרטיבים את הידיים ומשטחים את הכדורים (באפייה העוגיות ישתטחו רק ממש מעט).

5 אופים 10-12 דקות או עד הזהבה, מוצאים מהתנור ומעבירים לרשת לצינון. 

עוגיות גרנולה ענקיות מבפנים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ככה זה נראה מבפנים|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

המתכון בשיתוף עם קוואקר.