עוגיות גרנולה ענקיות
איך מתפנקים עם עוגייה שהיא גם מפתה וגם מלאה בסיבים? פשוט הולכים בגדול, ומכינים את עוגיות הענק האלה, עם הקוואקר והשקדים. מילה שלנו, אין אדם שלא ישמח לאכול אותן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-12 עוגיות ענקיות:
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
ביצה
כפית תמצית וניל
כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
חצי כוס קמח כוסמין לבן+חצי כפית אבקת אפייה, או קמח מלא תופח
קורט מלח
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר איכותי
חצי כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים את החמאה עם שני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את הביצה והווניל ומערבבים.
3 מוסיפים את הקוואקר, הקמח, המלח והסודה לשתייה ומערבבים בקצרה, רק עד לקבלת בצק אחיד. באמצע הערבוב מוסיפים את השוקולד צ'יפס והשקדים.
4 בעזרת כף גלידה או עם ידיים רטובות יוצרים כדורים של כ-50-60 גרם כל אחד (כ-12 כדורים) ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מרטיבים את הידיים ומשטחים את הכדורים (באפייה העוגיות ישתטחו רק ממש מעט).
5 אופים 10-12 דקות או עד הזהבה, מוצאים מהתנור ומעבירים לרשת לצינון.
המתכון בשיתוף עם קוואקר.