אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת חלבה עם שטרויזל פקאן

יש ימים שבהם כל מה שאנחנו צריכים כדי להיות מאושרים זו עוגה מעולה לצד הקפה. אז הנה - רכה וגם פריכה, בטעמים של חלבה ופקאן, כל מה שאנחנו צריכים היום זו העוגה הזו

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 24/11/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לשטרויזל פקאן:

25 גרם אגוזי פקאן

25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

25 גרם (2 כפות) קמח

25 גרם (2 כפות) סוכר דמררה

לעוגה:

2 ביצים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

כפית תמצית וניל

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן

125 מ"ל (1/2 כוס) חלב

80 גרם (1/3 כוס) טחינה גולמית

קורט מלח

140 גרם (כוס) קמח

כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 שטרויזל פקאן: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים פקאנים, חמאה, קמח וסוכר לתערובת פירורית.

3 שומרים את תערובת הפירורים במקרר עד שהבלילה מוכנה.

4 עוגה: בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, שמן, חלב, טחינה גולמית ומלח לתערובת אחידה.

5 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

6 יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ ומפזרים מעל את השטרויזל.

7 אופים במשך 45-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים והשטרויזל זהוב. 

8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו כאן גרנולה ביתית מדהימה

>> שונאים או אוהבים כוסברה? בואו לגלות אם אתם מיעוט או רוב