עוגת חלבה עם שטרויזל פקאן
יש ימים שבהם כל מה שאנחנו צריכים כדי להיות מאושרים זו עוגה מעולה לצד הקפה. אז הנה - רכה וגם פריכה, בטעמים של חלבה ופקאן, כל מה שאנחנו צריכים היום זו העוגה הזו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לשטרויזל פקאן:
25 גרם אגוזי פקאן
25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
25 גרם (2 כפות) קמח
25 גרם (2 כפות) סוכר דמררה
לעוגה:
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
80 גרם (1/3 כוס) טחינה גולמית
קורט מלח
140 גרם (כוס) קמח
כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 שטרויזל פקאן: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים פקאנים, חמאה, קמח וסוכר לתערובת פירורית.
3 שומרים את תערובת הפירורים במקרר עד שהבלילה מוכנה.
4 עוגה: בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, שמן, חלב, טחינה גולמית ומלח לתערובת אחידה.
5 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
6 יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ ומפזרים מעל את השטרויזל.
7 אופים במשך 45-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים והשטרויזל זהוב.
8 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט