אוכל
צילום׃ דן-יה שוורץ בר-אל

עוגיות מרוקאיות לתה

טבעות קלאסיות ופשוטות, שרק מחכות שתטבלו אותן בתה

סמדר וקנין | mako | פורסם 12/01/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 430 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

3 שקיות סוכר וניל

2 שקיות אבקת אפייה

3 וחצי כוסות קמח

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 שמים בקערה את הביצים, הסוכר והשמן ומערבבים טוב טוב.

2 מוסיפים את הקמח, סוכר הווניל ואבקת האפייה, ולשים עד לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ליד (כמו פלסטלינה).

3 מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומכסים את תבניות התנור בנייר אפייה.

4 לוקחים חתיכה מהבצק בגודל פקק של קולה, ויוצרים עוגייה. אפשרות אחת היא ליצור מהבצק נקניק על משטח העבודה, ואז לסגור אותו לעיגול (כמו בתמונה). אפשרות שנייה היא לגלגל את הבצק למקלות באורך 6 ס"מ ועובי ס"מ אחד. בכל מקרה, יש לזכור שהעוגיות תופחות באפייה.

5 מסדרים את העוגיות על נייר האפייה במרחק של ס"מ זו מזו, ואופים 15 דקות, או עד שצבען זהוב (זה יכול לקחת קצת יותר).

6 מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן, אחרת הן יתפרקו. כשהן קרות מאחסנים בקופסה אטומה.