עוגת שוקולד עם קרם קפה וטראפלס
בדרך כלל אנחנו הכי מסתפקים במועט, אבל כשמציעים לנו במתכון אחד גם עוגת שוקולד בציפוי גנאש עשיר, גם קרם קפה קטיפתי וגם כדורי טראפלס מצופים קקאו - אנחנו מפשילים שרוולים ורצים למטבח
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית בקוטר 22 ס"מ):
125 מ"ל (חצי כוס) שמן
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
1 כפית קפה נמס
קורט מלח
2 ביצים L
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
לטראפלס ולציפוי:
125 מ"ל (חצי מכל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
לקרם קפה:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
2 כפיות קפה נמס
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
לקישוט:
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 טורפים בקערה יחד את השמן, הסוכר, הקפה, המלח, הביצים והחלב לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד.
3 יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון. מפזרים שוקולד מריר בנדיבות.
4 אופים במשך כ-25-35 דקות או עד שהעוגה תפוחה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.
5 מכינים את הטראפלס והציפוי: מחממים שמנת עד לסף רתיחה.
6 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
7 יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד לקבלת גנאש אחיד ומבריק.
8 יוצקים כשני שליש מתערובת הגנאש על גבי העוגה ומצננים את העוגה לחלוטין במקרר. את יתרת הגנאש מקררים בכלי נפרד עד שהוא מתייצב לחלוטין.
9 מגלגלים בעזרת הידיים כדורים קטנים מתערובת הגנאש ומצפים באבקת קקאו. שומרים במקרר עד להרכבת העוגה.
10 מכינים את קרם הקפה: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת, הקפה, אינסטנט הפודינג ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות צפופות בחלק העליון של העוגה.
11 מקשטים בטראפלס ומגישים.
• העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
• מומלץ להוציא את העוגה כ-15 דקות לפני ההגשה לטמפרטורת החדר.
• במקום טראפלס אפשר לקשט בעוגיות או ממתקי שוקולד.