אוכל
צילום׃ ישראל אלפסה, יחסי ציבור

עוגת החתונה של האח הגדול

רוצים לאכול בבית את עוגת החתונה של בטי ודודו קפרא? הנה הגרסה הביתית שלה

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 03/01/12 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עוגת החתונה של בטי ודודו שהופיעה באח הגדול נעשתה על ידי הקונדיטור מיקי שמו. העוגה המקורית שקלה 10 ק"ג, הייתה בנויה ממספר קומות ועטופה בבצק סוכר. העוגה במתכון זה היא גרסה מוקטנת של העוגה המקורית עם 2 אפשרויות לציפויים: ציפוי שוקולד ביתי, או ציפוי בצק סוכר שדומה יותר למקור.
צילום: ישראל אלפסה

מרכיבים (10 מנות):

לעוגה

250 גרם שוקולד מריר

250 גרם חמאה

300 גרם סוכר

6 ביצים

1 כפית תמצית וניל

120 גרם קמח (לפסח: כוס קמח מצה, 1/2 כוס קמח תפו"א)

לציפוי

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

 250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 או לחילופין:

500 גרם בצק סוכר לבן

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השוקולד המריר במשך 2 דקות במיקרוגל.

2 ממיסים את החמאה במשך דקה במיקרוגל ויוצקים אותה לקערת השוקולד המומס. מערבבים עד קבלת עיסה אחידה.

3 מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל במיקסר על מהירות גבוהה במשך 4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

4 מקפלים את השוקולד והחמאה לתערובת הביצים התפוחה ולאחר מכן מסננים פנימה את הקמח. ממשיכים בתנועות הקיפול בעזרת מרית עד קבלת מרקם אחיד.

5 יוצקים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 40 דקות בחום של 180 מעלות, עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

קישוט העוגה:1 נותנים לעוגה להתקרר ומכניסים אותה למקרר למשך שעה.

2 מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת המתוקה עד כמעט רתיחה, ויוצקים אותה לתוך הקערה עם השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת אחידה.

3 משהים את הציפוי למשך 30 דקות בטמפרטורת החדר.

4 הופכים את העוגה כך שהחלק העליון שלה הופך להיות הבסיס, ומניחים אותה על גבי רשת כשמתחתיה תבנית אפייה.

5 יוצקים בעזרת מצקת את הציפוי מסביב לעוגה עד שהעוגה מכוסה לחלוטין.

6 את שארית הציפוי שבתבנית מחזירים לקערה ושומרים במקרר.

* במקום ציפוי השוקולד אפשר לצפות את העוגה בבצק סוכר: מרדדים בצק סוכר לבן לגודל הגדול במעט מהעוגה. מכסים אותה, מהדקים ומסירים את הקצוות המיותרים.

* אפשר להגיש את העוגה קרה, חמה בתוספת גלידת וניל או קינמון, או בשילוב פירות.