עוגת תפוזים אוורירית
עוגת מיץ בחושה מעלפת וקלילה בטעמים של תפוזים ווניל ובמרקם ענני שמתמוסס בפה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
3 ביצים גדולות בטמפ' החדר
כוס ורבע סוכר
שלושת רבעי כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות קמח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3 מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה.

4 מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הווניל, הקמח ואבקת האפייה לסירוגין עד שהתערובת אחידה (** ראו הערות).
5 מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות.
* המתכון באדיבות רעות זומר ו-cookstock
** אחרי ניסיונות, מצאנו שבחלק מהתנורים עדיף לאפות את העוגות בחום נמוך יותר, של 160 מעלות. לעיתים יש צורך להוסיף כמה דקות לזמן האפייה. כשקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים - היא מוכנה.
** קיצור דרך: שמחנו לגלות שאפשר להוסיף את מיץ התפוזים, קליפת התפוז, הווניל, הקמח ואבקת האפייה ביחד, ולא לסירוגין. העוגה עדיין יוצאת מושלמת.

שאלות תשובות
אין לי ביצים גדולות, רק מדיום. כמה לשים?
אפשר לשים 4 ביצים.
מה אפשר להוסיף לעוגה?
היא מושלמת כמו שהיא, אבל אם רוצים לגוון אפשר להוסיף קוקוס או פצפוצי שוקולד, ויש המוסיפים לה אגוזים טחונים.




