אוכל
צילום׃ רעות זומר, יחסי ציבור

עוגת תפוזים אוורירית

עוגת מיץ בחושה מעלפת וקלילה בטעמים של תפוזים ווניל ובמרקם ענני שמתמוסס בפה

רעות זומר | cookstock | פורסם 19/12/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 9462 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

3 ביצים גדולות בטמפ' החדר

כוס ורבע סוכר

שלושת רבעי כוס שמן קנולה

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

קליפה מגוררת מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפייה

2 כוסות קמח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה.

4 מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הווניל, הקמח ואבקת האפייה לסירוגין עד שהתערובת אחידה (** ראו הערות).

5 מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות.

* המתכון באדיבות רעות זומר ו-cookstock

הערות מערכת:

** אחרי ניסיונות, מצאנו שבחלק מהתנורים עדיף לאפות את העוגות בחום נמוך יותר, של 160 מעלות. לעיתים יש צורך להוסיף כמה דקות לזמן האפייה. כשקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים - היא מוכנה.

** קיצור דרך: שמחנו לגלות שאפשר להוסיף את מיץ התפוזים, קליפת התפוז, הווניל, הקמח ואבקת האפייה ביחד, ולא לסירוגין. העוגה עדיין יוצאת מושלמת.

עוגת תפוזים רעות זומר בתבנית קוגלהוף (צילום: רעות זומר, cookstock)
אפשר גם בתבנית קוגלהוף|צילום: רעות זומר, cookstock

בתיאבון!