עוגת קראנץ אגוזים של אהרוני
מתכון למאפה שמרים אוורירי ומפנק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק
שלושת רבעי כוס חלב (150 מ"ל)
חצי שקית שמרים
חצי קילו קמח
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
חצי כפית מלח
100 מ"ל שמנת מתוקה
למילוי
250 גרם סוכר
כוס חלב (200 מ"ל)
2 כפיות תמצית וניל
40 גרם חמאה
350 גרם אגוזי מלך, טחונים
אופן ההכנה:
1 לשים ומערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר כחמש דקות, עד שהבצק גמיש ומבריק. מי שאינו עובד עם מיקסר לש את הבצק בידיים כעשרים דקות. 2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים. 3. בסיר קטן מניחים את הסוכר, תמצית הווניל, החלב והחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגוזים הטחונים, מערבבים היטב בכף עץ כדקה או שתיים ומסירים מהאש. מקררים את התערובת היטב. 4. מרדדים את הבצק למלבן ארוך. ממלאים את הבצק בקרם האגוזים ומגלגלים אותו לגליל. מכניסים למקרר לחצי שעה. 5. אחרי הקירור - בעזרת סכין גדולה וחדה חוצים את גליל הבצק הממולא לאורכו כך שנוצרות שתי רצועות בצק ארוכות. צובטים ומהדקים יחד את הקצוות של שתי רצועות הבצק (רק צד אחד). מהקצה המהודק והלאה מתחילים ללפף את שתי רצועות הבצק ויוצרים מעין צמה. 6. משמנים תבנית מוארכת (תבנית אינגליש קייק) בחמאה. מניחים את הצמה בתבנית ומשאירים לתפוח כשעתיים בתבנית. 7. אחרי כשעה וארבעים של התפחה מחממים את התנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. 8. אחרי שעתיים של התפחה מורחים את הבצק במעט חמאה מומסת, ומעבירים את התבנית לתנור החם, אופים במשך כ-50 דקות, עד שפני המאפה שחומים. מצננים מעט ובוזקים מעל מעט אבקת סוכר.