תמונת AVI׃ עדי רם, חדשות
עוגת דובדבנים
מתכון קל להפליא, בניחוח וויסקי ווניל
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 21/06/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1/2 1 כוס קמח תופח
1/4 1 כוס סוכר
200 גרם חמאה
3 ביצים גדולות
2 כפות וויסקי
חצי מקל וניל
2 כוסות דובדבנים מגולענים מזן צ'יהנוק או בינג
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מקציפים את הסוכר עם החמאה עד שתיווצר תערובת קלה ולבנה. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הביצים זו אחר זו, את הוויסקי ואת הווניל. 3. מוסיפים את הקמח ומקפלים בעדינות. 4. שופכים לתוך תבנית מלבנית שטוחה, משומנת ומקומחת. 5. מפזרים למעלה את הדובדבנים המגולענים ואופים במשך 50-40 דקות.