אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

סהרוני ריבה פריכים

בצק עדין ופריך במילוי פירותי ומתוק

מיכל מוזס | על השולחן | פורסם 10/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

לבצק

350 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
15 גרם שמרית
1/4 כוס מים
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח
קורט מלח

למלית

300 גרם ריבה
100 גרם קוקוס טחון או אגוזים קצוצים

לבזיקה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה, אוורירית ואחידה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד שהם נטמעים בבצק.

2 ממיסים שמרים במים בקערית. מוסיפים אותם לתערובת החמאה יחד עם קמח ומלח ומערבלים עד שנוצר בצק.

3 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומגלגלים כל חצי לכדור. משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-1/2 שעה.

4 מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי 4-3 מ"מ על משטח מקומח. מורחים על הבצק שכבה דקיקה של ריבה ומפזרים קוקוס או אגוזים. חותכים מהבצק רצועות בעובי 4 ס"מ ומחלקים כל רצועה למשולשים. אורך הבסיס של כל משולש צריך להיות כ-3 ס"מ. מגלגלים כל משולש מהבסיס לקודקוד לצורת קרואסון קטן ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מקררים כ-1/2 שעה עד שהבצק מתייצב.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 אופים 20-15 דקות עד הזהבה קלה.

7 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה מלחות.

גיוונים:

במקום ריבה רגילה וקוקוס אפשר גם: ריבת פירות יער ופיסטוק טחון; ריבת תפוחים ושקדים טחונים; ריבת חלב וקוקוס.