סהרוני ריבה פריכים
בצק עדין ופריך במילוי פירותי ומתוק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (50 מנות):
לבצק
350 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
15 גרם שמרית
1/4 כוס מים
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח
קורט מלח
למלית
300 גרם ריבה
100 גרם קוקוס טחון או אגוזים קצוצים
לבזיקה
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה, אוורירית ואחידה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד שהם נטמעים בבצק.
2 ממיסים שמרים במים בקערית. מוסיפים אותם לתערובת החמאה יחד עם קמח ומלח ומערבלים עד שנוצר בצק.
3 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומגלגלים כל חצי לכדור. משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-1/2 שעה.
4 מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי 4-3 מ"מ על משטח מקומח. מורחים על הבצק שכבה דקיקה של ריבה ומפזרים קוקוס או אגוזים. חותכים מהבצק רצועות בעובי 4 ס"מ ומחלקים כל רצועה למשולשים. אורך הבסיס של כל משולש צריך להיות כ-3 ס"מ. מגלגלים כל משולש מהבסיס לקודקוד לצורת קרואסון קטן ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מקררים כ-1/2 שעה עד שהבצק מתייצב.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 אופים 20-15 דקות עד הזהבה קלה.
7 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה מלחות.
גיוונים:
במקום ריבה רגילה וקוקוס אפשר גם: ריבת פירות יער ופיסטוק טחון; ריבת תפוחים ושקדים טחונים; ריבת חלב וקוקוס.