עוגיות שיבולת שועל מתוקות-מלוחות
חוץ מזה שהעוגיות האלה טעימות רצח, הן גם עוברות מעולה הקפאה: הכינו את כל הכמות, והקפיאו חצי עוד לפני האפייה. משם הדרך לממתק בזק בכל עת שתחפצו ממש קצרצרה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מכיוון שכולנו יודעים שעוגיות שוקולד צ'יפס, כמו גם עוגיות שיבולת שועל, הן דבר ממש ממש טעים, נשארה רק שאלה אחת: האם עוגיות שוקולד צ'יפס עם שיבולת שועל שמוסיפים להן מלח ועוד כמה תוספות מלוחות, למשל חמאת בוטנים, בוטנים מלוחים ובייגלה (כן, בייגלה! בעוגיות!), נשארות טעימות? והתשובה היא לא – הן הופכות לטעימות הרבה יותר. השילוב הזה של מתוק עם נגיעות מלוחות - באמת שאין טוב ממנו. סמכו עליי בעניין הזה.
מרכיבים (50 מנות):
100 גרם חמאה רכה
50 גרם (2-3 כפות) חמאת בוטנים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים גדולות
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
3 גרם (1 כפית) אבקת סודה לשתייה
3 גרם (1/2 כפית) מלח
60 גרם (כ-1/2 כוס) שיבולת שועל שלמה
200 גרם תוספות מתוקות/מלוחות: אני השתמשתי בשוקולד חלב, בייגלה, מיני שוקולד צ'יפס מריר, בוטנים מטוגנים ופירורי אוראו
אופן ההכנה:
1 מניחים חמאה, חמאת בוטנים ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומפעילים למשך שתיים-שלוש דקות, עד לקבלת תערובת קרמית.
2 עוצרים את פעילות המיקסר ומנקים את דפנות הקערה עם לקקן. מפעילים שוב ומוסיפים ביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב - ממתינים להיטמעות הביצה הראשונה לפני הוספת השנייה.
3 עוצרים את פעילות המיקסר, מנקים שוב דפנות ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק.
4 מוסיפים שיבולת שועל ואת שאר התוספות ומעבדים קלות, רק עד לפיזור אחיד.
5 מסדרים תלוליות מהבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה בעזרת שתי כפיות (אפשר לעבוד עם כף גלידה קפיצית לקבלת עוגיות אחידות). מעבירים למקרר לחצי שעה-שעה.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ-10-12 דקות, עד ששולי העוגייה מתייצבים והיא רק מתחילה להשחים. מצננים כמה דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
הערות:
* התוספות המצוינות במתכון הן בגדר הצעה, ולחלוטין אפשר לשחק איתן. אפשר להשתמש גם בשוקולד לבן, קורנפלקס, חתיכות ביסקוויטים (טעים מאוד, מניסיון!), אגוזים למיניהם, קוקוס טחון, צימוקים, חמוציות וכו'.
* מי שלא מתחבר לחמאת הבוטנים יכול להחליף אותה בחמאה רגילה.
* צינון הבצק לפני האפייה הוא לא חובה, אבל אם לא מצננים העוגיות מתפשטות יותר במהלך האפייה, ולכן חשוב להקפיד ולרווח אותן יותר בתבנית.
* כמות העוגיות המתקבלת מהמתכון היא די גדולה. לא חייבים לאפות את כל כמות הבצק בבת אחת, אפשר להקפיא חלק ממנו כגליל או כיחידות בודדות (במקום להניח את תבנית העוגיות הלא-אפויות במקרר, מעבירים אותה למקפיא. לאחר שהעוגיות קופאות אפשר פשוט להניח את כולן יחד בתוך שקית, לשמור בפריזר ולאפות בכל פעם שמתחשק עוגיות טריות).
בקרו בבלוג של מור - מורקייק
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!