אוכל
צילום׃ מור כהן, mako אוכל

עוגיות שיבולת שועל מתוקות-מלוחות

חוץ מזה שהעוגיות האלה טעימות רצח, הן גם עוברות מעולה הקפאה: הכינו את כל הכמות, והקפיאו חצי עוד לפני האפייה. משם הדרך לממתק בזק בכל עת שתחפצו ממש קצרצרה

מור כהן | mako אוכל | פורסם 30/09/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מכיוון שכולנו יודעים שעוגיות שוקולד צ'יפס, כמו גם עוגיות שיבולת שועל, הן דבר ממש ממש טעים, נשארה רק שאלה אחת: האם עוגיות שוקולד צ'יפס עם שיבולת שועל שמוסיפים להן מלח ועוד כמה תוספות מלוחות, למשל חמאת בוטנים, בוטנים מלוחים ובייגלה (כן, בייגלה! בעוגיות!), נשארות טעימות? והתשובה היא לא – הן הופכות לטעימות הרבה יותר. השילוב הזה של מתוק עם נגיעות מלוחות - באמת שאין טוב ממנו. סמכו עליי בעניין הזה.

מרכיבים (50 מנות):

100 גרם חמאה רכה

50 גרם (2-3 כפות) חמאת בוטנים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה

2 ביצים גדולות

210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן

3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

3 גרם (1 כפית) אבקת סודה לשתייה

3 גרם (1/2 כפית) מלח

60 גרם (כ-1/2 כוס) שיבולת שועל שלמה

200 גרם תוספות מתוקות/מלוחות: אני השתמשתי בשוקולד חלב, בייגלה, מיני שוקולד צ'יפס מריר, בוטנים מטוגנים ופירורי אוראו

אופן ההכנה:

1 מניחים חמאה, חמאת בוטנים ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומפעילים למשך שתיים-שלוש דקות, עד לקבלת תערובת קרמית.

2 עוצרים את פעילות המיקסר ומנקים את דפנות הקערה עם לקקן. מפעילים שוב ומוסיפים ביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב - ממתינים להיטמעות הביצה הראשונה לפני הוספת השנייה.

3 עוצרים את פעילות המיקסר, מנקים שוב דפנות ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק.

4 מוסיפים שיבולת שועל ואת שאר התוספות ומעבדים קלות, רק עד לפיזור אחיד.

5 מסדרים תלוליות מהבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה בעזרת שתי כפיות (אפשר לעבוד עם כף גלידה קפיצית לקבלת עוגיות אחידות). מעבירים למקרר לחצי שעה-שעה.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ-10-12 דקות, עד ששולי העוגייה מתייצבים והיא רק מתחילה להשחים. מצננים כמה דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

הערות:

* התוספות המצוינות במתכון הן בגדר הצעה, ולחלוטין אפשר לשחק איתן. אפשר להשתמש גם בשוקולד לבן, קורנפלקס, חתיכות ביסקוויטים (טעים מאוד, מניסיון!), אגוזים למיניהם, קוקוס טחון, צימוקים, חמוציות וכו'.

* מי שלא מתחבר לחמאת הבוטנים יכול להחליף אותה בחמאה רגילה.

* צינון הבצק לפני האפייה הוא לא חובה, אבל אם לא מצננים העוגיות מתפשטות יותר במהלך האפייה, ולכן חשוב להקפיד ולרווח אותן יותר בתבנית.

* כמות העוגיות המתקבלת מהמתכון היא די גדולה. לא חייבים לאפות את כל כמות הבצק בבת אחת, אפשר להקפיא חלק ממנו כגליל או כיחידות בודדות (במקום להניח את תבנית העוגיות הלא-אפויות במקרר, מעבירים אותה למקפיא. לאחר שהעוגיות קופאות אפשר פשוט להניח את כולן יחד בתוך שקית, לשמור בפריזר ולאפות בכל פעם שמתחשק עוגיות טריות).

בקרו בבלוג של מור - מורקייק

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!