עוגיות לינזר של פייר הרמה
מרקם שנותן למושג פריכות משמעות חדשה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
3 ביצים
330 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
40 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
2 כפיות קינמון טחון
קורט מלח
1 כף רום (אמיתי, לא תמצית)
315 גרם (¼2 כוסות) קמח
קורט אבקת אפייה
למלית
200 גרם ריבה
לזיגוג
1 ביצה + 1 חלמון
1/2 כף סוכר
אופן ההכנה:
1 מבשלים ביצים במים. מקלפים, מצננים ומעבירים דרך מסננת דקה.
2 מערבלים חמאה במיקסר עם וו גיטרה (או מעבדים במעבד מזון) עד שהיא רכה וקרמית. מוסיפים אבקת סוכר, שקדים, חלמונים מבושלים, קינמון ומלח ומערבלים למרקם חלק ואחיד. מערבלים פנימה רום.
3 מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת, מערבבים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים עד שנוצר בצק רך.
4 אוספים ל-3 כדורים, פוחסים (כדי שיתקרר יותר מהר) ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כ-4 שעות לפחות (אפשר להקפיא עד חודש).
5 מערבבים את חומרי זיגוג הביצה בקערית.
6 מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים מספר זוגי של עוגיות. קורצים חור קטן במרכז חצי מהעוגיות. מניחים בתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
7 מברישים רק את העוגיות עם החור בתערובת ההברשה. מקררים שעה וחצי או מקפיאים חצי שעה עד שהבצק מתקשה שוב.
8 מחממים תנור ל-170 מעלות.
9 אופים 18-15 דקות עד הזהבה עדינה. מצננים היטב לפני שמרימים מהנייר.
10 מניחים כפית ריבה על העוגיות ללא החור בריבה ומכסים בעוגיות עם החור. לוחצים מעט כדי שהעוגיות יידבקו והריבה תצוץ מהחור.
11 שומרים בקופסה אטומה מלחות.
טיפ: אם רוצים לפזר אבקת סוכר, כדאי לעשות זאת על העוגיות העליונות לפני ההדבקה, כדי שלא תלכלך את הריבה.