עוגת פירות יער ב-138 קלוריות לפרוסה
ושוב, רויטל פדרבוש מעיפה לנו את המוח עם מתכון לפאי שבזכות הבדל אחד קטנטן הופך מקינוח מפוצץ קלורית לכזה דיאטטי ממש. האם זה פוגע בטעם? וואו, כל כך כל כך לא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
כשעבדתי על ספר האפייה שלי "עד 160 קלוריות" (הוצאת כתר) התלבטתי אם לשלב את העוגה שאני הכי אוהבת, שלדעתי יש בה את השילוב הכי טעים: טורט, קצפת ופירות. חשבתי שהיא אולי קלה מדי. אחרי שהספר פורסם הבנתי, לפי התמונות ששלחו לי, שהיא העוגה הכי פופולרית בספר. המון אנשים אמרו לי שהיא העוגה הקבועה שלהם.
לעוגה הזאת יש המון יתרונות:
1. היא טעימה בטירוף - מתוקה כמו עוגה רגילה ולא מכילה תחליפים.
2. היא קלה להכנה - העוגה עצמה מכילה רק 3 מרכיבים, וכך גם הקרם.
3. כל פרוסה ממש גדולה (מחלקים את העוגה ל-12 פרוסות) מכילה רק 138 קלוריות, כך שאפשר ליהנות ממנה בלי יותר מדי ייסורי מצפון.
מה הסוד?
במקום להכין בצק פריך לפאי, שמכיל המון המון חמאה (200 גרם חמאה מקפיצים את העוגה ביותר מ-1,500 קלוריות), מכינים עוגת טורט שהיא נטולת שומן ולכן דלה בקלוריות.
מרכיבים (12 מנות):
לעוגה:
2 ביצים גודל L
רבע כוס סוכר
חצי כוס קמח תופח (אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן/קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפייה)
לקרם:
1 מכל שמנת מתוקה 32%
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית פאי נמוכה (קוטר 24-27 ס"מ).
2 מקציפים את הביצים השלמות בקערה גדולה כ-2 דקות, ואז מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. מקציפים היטב עד שנוצר קצף שנראה כמו מוס (כ-7 דקות הקצפה). מנפים את הקמח בעזרת מסננת לתוך תערובת הביצים ומקפלים בעדינות רבה (כדי לא להרוס את הקצף) עד שאין גושים.
3 אופים 15-20 דקות, או עד שהחלק העליון זהוב. מומלץ לא לאפות טורט יותר מדי. בשלב הזה כדאי להכניס את השמנת המתוקה למקפיא.
4 רק אחרי שהעוגה התקררה מכינים את הקצפת: מערבבים את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג ואבקת סוכר ומקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקרם על העוגה ומקשטים בפירות יער.
גיוונים אפשריים:
** אפשר להפוך את העוגה לפרווה על ידי החלפת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
** אפשר להוסיף לקרם חצי מכל גבינה לבנה 5 אחוז שומן ועוד כף אבקת סוכר כדי לקבל עוגה גבינתית (הערך הקלורי לפרוסה יעלה ל-151).
לסרטונים ועוד מתכוני "לייט" היכנסו לבלוג החדש: מטבח לייט – בלי להתפשר על הטעם.