אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים מרשימה מהאגדות

יפה, נכון? תתפלאו לשמוע שמדובר בסך הכל בעוגת ביסקווטים, ממש כמו זאת שאתם יודעים להכין, בלי אפייה ובלי בלגנים: שכבות של קרם וניל, קרם שוקולד וביסקוויטים - והטאץ' הסופי: קישוט מתוק מתוק מלמעלה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 25/10/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 466 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

150 גרם שוקולד לבן, קצוץ

100 מ"ל (חצי כוס פחות כף) חלב

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

500 מ"ל (שני גביעים) שמנת מתוקה

80 גרם (שקית) אינסטנט פודינג וניל

450 גרם (שני גביעים) גבינת שמנת 25%

250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%

80 גרם (שני שליש כוס) אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

340 גרם (שרוול ושליש) ביסקוויטים בטעם שוקו

כדורי פררו רושה, לעיטור

אופן ההכנה:

1 ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן עם מחצית מכמות החלב לתערובת חלקה, ומצננים לטמפרטורת החדר. ממיסים בקערה נפרדת שוקולד מריר עם שארית החלב, ומצננים לטמפרטורת החדר.

2 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם פודינג וניל לקצפת יציבה. מוסיפים גבינת שמנת, גבינה לבנה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים קלות לקרם חלק.

3 מחלקים את הקרם בין שתי קערות, חצי חצי. מוסיפים לאחת שוקולד לבן מומס ולשנייה שוקולד מריר מומס, וטורפים כל אחת מהתערובות לקרם חלק.

4 מניחים על תחתית תבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה שכבה של ביסקוויטים כך שיכסו כמה שיותר מהתחתית. שוברים כמה ביסקוויטים כדי למלא את החורים. משטחים מעל מחצית מכמות קרם הגבינה והשוקולד הלבן. מסדרים שכבת ביסקוויטים נוספת, ומשטחים מעל מחצית מקרם השוקולד המריר. חוזרים על הפעולה עם שכבת ביסקוויטים נוספת וקרם גבינה ושוקולד לבן, ומסיימים בשכבת ביסקוויטים אחרונה ומעליה קרם שוקולד מריר. מעבירים לקירור להתייצבות למשך הלילה. לפני ההגשה מעטרים את העוגה בכדורי פררו רושה.

* אם רוצים לחלץ את העוגה מהתבנית מומלץ להניח מבעוד מועד סביב דופנות התבנית שקף אפייה, ולחלץ את העוגה מהתבנית לאחר כמה שעות של הקפאה.

 לבלוג של ענבל – פיית העוגיות