אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

עוגת שוקולד לא הגיונית

עוגת שוקולד עסיסית וטעימה, קלה מאוד להכנה. רק בעשרים דקות עבודה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 01/03/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 146 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מלבנית 20X30, או עגולה בקוטר 24-26 ס"מ, אבל לא קפיצית או בעלת תחתית מתפרקת

100 גרם חמאה

2 ביצים

2 כוסות סוכר

1/2 כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

1/2 1 כוסות קמח

3/4 כוס קקאו

1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 1 כוסות מים רותחים מעורבבות עם 2 כפיות קפה נמס

לקרם:

100 גר' שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים ומקמחים.

2 בקערה גדולה מרככים חמאה במיקרוגל עד שהיא רכה מאוד וכמעט נוזלית. מערבבים במזלג למרקם קרמי.

3 מוסיפים ביצים, סוכר, חלב ווניל ומערבבים למרקם חלק ואחיד.

4 מנפים אל הקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים גם את המלח. מערבבים עד לאחידות ולא יותר.

5 מוזגים את המים הרותחים עם הקפה הנמס ומערבבים עד שהתערובת אחידה. הבלילה נוזלית מאוד וזה בסדר.

6 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-35 דקות עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה כשעליו פירורים לחים.

7 מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין. אפשר לצפות בקרם שוקולד ואפשר להשאיר את העוגה כמו שהיא.

8 לקרם: שוברים את השוקולד לקוביות ויוצקים עליו את השמנת. מחממים במיקרוגל 30 שניות בכל פעם, ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק (אפשר לצפות את כל העוגה או לצקת קרם על כל פרוסה בזמן ההגשה. אם מכינים מראש, מחממים את הקרם מעט במיקרוגל כדי להחזיר אותו למרקם נוזלי).

* העוגה לחה וטעימה בהרבה אחרי יום.

* לגרסה פרווה: מחליפים את החלב במים או בקפה ללא חלב ואת החמאה בשמן חסר טעם כמו קנולה. החמאה אמנם מוסיפה טעם, אך במקרה זה כמעט ולא משפיעה על המרקם.

גיוון: עוגת רושם בקלי קלות

מכינים חצי כמות מהעוגה (זמן האפייה מתקצר לכ-20 דקות. כדאי לבדוק אחרי 15 דקות). מתקבלת עוגה נמוכה. מכינים כמות כפולה של הקרם ומצננים במקרר שלוש שעות לפחות. מוסיפים לקרם כוס שמנת מתוקה ומקציפים יחד לקרם יציב. מורחים על העוגה. אפשר לפזר למעלה שוקולד מגורר או שכבה דקה של קקאו בעזרת מסננת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!