אוכל
צילום׃ דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן

שושנים

עוגיות שמרים מפנקות במילוי קקאו וסוכר

הלן זרח | עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן | פורסם 19/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
1/2 כוס מים פושרים, להמסת השמרים
100 גרם מרגרינה רכה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 ביצים
קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
1/4 כפית מלח
11/4 כוסות (310 מ"ל) מים

למילוי

1/4 כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 כוס (140 גרם) קקאו

לציפוי

2 כוסות (400 גרם) סוכר
2 כוסות מים
2 כפות תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 שמים בקערת המערבל (מיקסר) עם קרס הלישה את הקמח. ממיסים את השמרים במים הפושרים ומוסיפים לקערת המערבל.

2 בקערה נפרדת מערבבים היטב במזלג את המרגרינה עם הסוכר, הביצים, מיץ הלימון, גרידת הלימון והמלח לקבלת בלילה אחידה ומוסיפים לקערת המערבל. מוסיפים את 11/4 כוסות המים ומפעילים את המערבל במהירות נמוכה 5-6 דקות לקבלת בצק רך ונעים.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, רצוי מעץ, ולשים 5-6 דקות בידיים.

4 שמים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת, ומשהים שעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5 לשים מעט את הבצק, ומחלקים אותו ל-6 כדורים (כ-300 גרם כל כדור). מרדדים כל כדור לעלה בעובי 0.5-1 ס"מ.

6 להכנת המילוי: מורחים כל עלה בשמן. מערבבים את הסוכר והקקאו ומפזרים שכבה אחידה מהתערובת על כל העלה.

7 להכנת העוגיות: מגלגלים כל עלה לגלילה רפויה ולא מהודקת. חותכים בסכין פרוסות בעובי 3 ס"מ.

8 מניחים את העוגיות בתבנית עם רווחים ביניהן, שיאפשרו לעוגיות תפיחה נוספת. מכסים, משהים את העוגיות כ-40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.

9 מחממים תנור מראש לחום גבוה (200 מעלות). אופים את העוגיות 10-15 דקות עד שהן משחימות מלמעלה.

10 להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 4-5 דקות לקבלת סירופ סוכר.

11 מייד עם הוצאת העוגיות מהתנור, מברישים אותן בסירופ הסוכר.