אוכל
צילום׃ בבושקה הפקות, מחלבות גד

עוגת גבינה ניו יורק

עוגת גבינה ניו יורק היא מעוגות הגבינה הכי קלות להכנה, שתמיד, אבל תמיד מצליחות. כלל אחד חשוב: את העוגה מכינים יום לפני ההגשה, כדי לתת לה להתייצב

אורלי פלאי-ברונשטיין | מחלבות גד | פורסם 16/05/19 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 290 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לבסיס (תבנית בקוטר 22-24 ס"מ):

200 גרם פירורי עוגיות חמאה או ביסקוויטים

100 גרם חמאה מומסת

1 כף דבש

למלית הגבינה:

400 גרם גבינת שמנת ניו יורק לאפייה 30% שומן

כוס ורבע (250 גרם) סוכר

3 כפות קורנפלור

2 גביעי שמנת חמוצה (15% או % 27)

1 כפית תמצית וניל

3 ביצים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והדבש, מעבירים לתבנית ומהדקים את הפירורים היטב בעזרת תחתית של כוס. מעבירים למקפיא להתייצבות.

>> מתכונים לשבועות

2 מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו). עוטפים את החלק התחתון של התבנית ברדיד אלומיניום כדי לאטום את החיבורים. מכינים תבנית גדולה ועמוקה שתוכל להכיל בתוכה את תבנית העוגה וממלאים בה מים, ליצירת אדים.

3 מכינים את המלית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינה עם הסוכר והקורנפלור במשך 3 דקות לקבלת מרקם קרמי. מדי פעם מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שכל התכולה מתערבבת.

4 מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים דקה-שתיים.

5 מוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, עד שכל השלוש נבלעות בתערובת.

6 יוצקים את המלית על בסיס העוגה ואופים שעה ורבע או עד שהעוגה מזהיבה, השוליים מתייצבים והמרכז עדיין רוטט. אם יש צורך אופים עוד 10 דקות.

7 כשהעוגה אפויה מוציאים את התבנית מהתבנית הגדולה עם המים ומניחים על רשת למשך שעתיים, לצינון.

8 מעבירים למקרר למשך 5-6 שעות לפחות, עד לקירור מוחלט.