עוגת פרג ותפוחים
מתכון החג של הדיי עפאים לעוגה מושלמת לארוחה המתחלת, שעושה את כל הרושם הנדרש בתבנית גבוהה. עוגה פלאית שיש בה את כל האלמנטים שרוצים מעוגה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
לתבנית קוגלהוף או סיר פלא:
5 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
2 כפות שמן זית כתית מעולה
3 כפות קוניאק
3 כפות קמח לבן או מלא
1 כף אבקת אפייה
3 תפוחי-עץ
2 וחצי כוסות פרג טרי טחון במקום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. שוברים את הביצים לקערת מערבל המזון, מוסיפים את הסוכר וטורפים לקבלת קרם אחיד ואוורירי. כשהתערובת מוכנה, מוסיפים תוך כדי ערבוב גם את שמן הזית, הקוניאק, הקמח ואבקת האפייה. מניחים בצד.
3. מגררים את תפוחי העץ על צידה הגס של הפומפייה ומוסיפים לתערובת הביצים יחד עם הפרג הטחון. מערבבים לעיסה אחידה.
4. משמנים את תבנית הקוגלהוף או סיר-הפלא בחמאה. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים למשך כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ באמצע העוגה יוצא ועליו פירורים.
5. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן מעט. הופכים את התבנית על פני צלחת ההגשה ואוכלים חם.
המתכון מתוך פרק בסדרת הרשת של בית אבי חי "שיר לערב חג", שבו מכין הדיי עפאים את המנה יחד עם מאיה בליזצמן ומתן אפרת: