סופלה שוקולד קליל
ענן שוקולד נמס בפה, שלא היה מבייש מסעדת יוקרה. מדהים כמה שזה פשוט, מדהים כמה שזה טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
3 תבניות חרס אישיות, עמידות בחום, בקיבולת של 150 מ"ל כל אחת + תבנית גדולה שיכולה להכיל אותן
מעט חמאה רכה (לשימון התבניות)
1 כף סוכר דק + תוספת לציפוי פנים התבניות
90 גרם שוקולד מריר
75 מ"ל שמנת מתוקה
3 חלבונים
2 חלמונים
20 מ"ל ברנדי או כל ליקר שאוהבים
מעט קקאו לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 משמנים בחמאה את התבניות האישיות. זורים בהן מעט סוכר, שיצפה את התחתית ואת הדפנות, ונפטרים מהעודפים. מניחים את הכלים בתבנית גדולה ומכניסים למקרר.
3 בינתיים ממיסים יחד במיקרו (30 שניות) שוקולד ושמנת מתוקה, ומערבבים עד להמסה מוחלטת.
4 מוסיפים את שני החלמונים והברנדי, מערבבים ומניחים בצד.
5 בקערת המערבל מקציפים את שלושת החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומבריק, ומקפלים את קצף הביצים לתוך בלילת השוקולד בעדינות.
6 מוציאים את התבניות האישיות מהמקרר, ממלאים בבלילת השוקולד כמעט עד השפה ומכניסים מיד לתנור.
7 אופים 10 דקות, עד שהסופלה תופח לפחות בסנטימטר. זורים מעט קקאו אם רוצים, ומגישים מיד.