אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

סופלה שוקולד קליל

ענן שוקולד נמס בפה, שלא היה מבייש מסעדת יוקרה. מדהים כמה שזה פשוט, מדהים כמה שזה טעים

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 04/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 תבניות חרס אישיות, עמידות בחום, בקיבולת של 150 מ"ל כל אחת + תבנית גדולה שיכולה להכיל אותן

מעט חמאה רכה (לשימון התבניות)
1 כף סוכר דק + תוספת לציפוי פנים התבניות
90 גרם שוקולד מריר
75 מ"ל שמנת מתוקה
3 חלבונים
2 חלמונים
20 מ"ל ברנדי או כל ליקר שאוהבים
מעט קקאו לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 משמנים בחמאה את התבניות האישיות. זורים בהן מעט סוכר, שיצפה את התחתית ואת הדפנות, ונפטרים מהעודפים. מניחים את הכלים בתבנית גדולה ומכניסים למקרר.

3 בינתיים ממיסים יחד במיקרו (30 שניות) שוקולד ושמנת מתוקה, ומערבבים עד להמסה מוחלטת.

4 מוסיפים את שני החלמונים והברנדי, מערבבים ומניחים בצד.

5 בקערת המערבל מקציפים את שלושת החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומבריק, ומקפלים את קצף הביצים לתוך בלילת השוקולד בעדינות.

6 מוציאים את התבניות האישיות מהמקרר, ממלאים בבלילת השוקולד כמעט עד השפה ומכניסים מיד לתנור.

7 אופים 10 דקות, עד שהסופלה תופח לפחות בסנטימטר. זורים מעט קקאו אם רוצים, ומגישים מיד.